Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kabak Çekirdeği Sütü

Size daha önce kabak çekirdeğinin sağlık faydaları ve zayıflamaya etkisi konusunda bazı ipuçları vermiştim.  Omeage 3 içerdiğini, kan şekerini dengeleyip, uykuyu düzenlediğini, prostat büyümesini önleyip menopoz etkilerini azaltmaya yardımcı olduğunu belirtmiştim.
 
Orantılı biçimde tüketilirse iyi bir ara öğün seçeneği olduğunu da söylemiştim. Bunlara ek olarak kabak çekirdeğinin bir başka özelliğinin daha altını çizmiştim: Bağışıklık sistemini güçlendirmek.
Kabak çekirdeği bu konuda da gerçekten çok etkili. 
 
Kabak çekirdeğinde, protein, karbonhidrat, Omeaga 3 yağ asidi, B2, B3, B5, B9 vitaminleri, A vitamini,  E vitamini, K vitamini, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, potasyum, sodyum ve bakır gibi yaşamsal mineral ve vitaminler bulunuyor. 
 
Bütün bunları kısaca toparladıktan sonra kabak çekirdeğiyle ilgili bambaşka bir konu anlatıp belki de daha önce duymadığınız bir tarif vereceğim size.
 
HİÇ KABAK ÇEKİRDEĞİ SÜTÜ İÇTİNİZ Mİ
Şöyle sorayım: Daha önce kabak çekirdeği sütü duymuş muydunuz hiç? Eğer biliyorsanız iyi, bilmiyorsanız size, özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olaracak kabak çekirdeği sütünün nasıl yapıldığını anlatacağım.
 
Belki hazırlaması biraz sabır biraz da zaman istiyor. Ama sağladığı sağlık faydaları için buna değer.
 
Derin bir nefes alıp başlayalım anlatmaya.
 
Önce bir su bardağı dolusu kabak çekirdeğini bir seramik kaba ya da bir cam sürahiye koyun. Üzerini örtecek kadar da su ekleyin. Son olarak da bir tatlı kaşığı kadar Himalaya tuzu ve birkaç damla limon suyunu karışıma ekleyin.
 
Bu karışımın üzerini, hava almasını sağlayacak bir havlu ya da bezle kapatıp sekiz saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
 
Bu 8 saatlik bekleme sırasında kabak çekirdeklerini koyduğunuz suyu birkaç kez değiştirin. Çekirdekleri duru sudan geçirin. Yani kabak çekirdeği sütünü hazırlarken, beklettiğiniz suyu kullanmayın. 
 
Çekirdekleri bir süzgece koyup iyice akan suyun altından geçirip temizleyin.
 
Sonra kabak çekirdeklerini blender'a koyun. Üzerini kapatacak kadar su ekledikten sonra blender'ı çalıştırın.
 
Kabak çekirdeği suyunuzun kıvamını ayarlamak için koyacağınız su miktarını artırıp azaltabalirsiniz.
 
Sonra blender'dan aldığınız kabak çekirdeği ve su karışımını bir süzme torbasına koyup elinizin yardımıyla süzün.
 
İşte kabak çekirdeği sütünüz hazır.
 
Kabak çekirdeği sütünüzü hemen tüketemezseniz bir saklama kabına koyup 2 ya da üç gün boyunca buzdoabında saklayabilirsiniz.
 
Nasıl? Soğuk kış aylarında bağışıklığınızı arttırmak için denemeye değmez mi? 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 49
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster