- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kabaran kek tarifleri
Kabaran Kek Tarifin Malzemeleri:
1 su bardak süt
4 yumurta
2 su bardak toz şeker
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
3 su bardak un elenmiş
1 su bardak sıvı yağ
1 çay kaşık tarçın
kakao
Kabaran Kek Tarifi Hazırlanması:
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye ve beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Süt ve sıvı yak ilave edin.
Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyin.
Yavaş yavaş sıvıların bulunduğu kaba karıştırarak ilave yapın. Kek kalıbı margarin veya tereyak ile iyice yağlayın. Kek karışımının yarısını kalıba dökün, ortasına isteğe bağlı olarak damla çikolata koyabilirsiniz.
Diğer yarısına kakao karıştırıp kalıba dökmeye devam edelim.
Isıtılmamış fırında 170 derecede 50 dakika pişirilmesi yeterli. Ama bu benim fırınım için geçerli. Bazı fırınlarda bu süre biraz kısalıp uzayabilir. Kontrollü pişirmekte fayda var.
Kürdan batırarak kontrol edebiliriz.