Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '06

     
    Kategori
    Anneler Günü
     

    Kaç kez yeniden doğdunuz?

    Doğmak. Evet, bir ana tarafından çığlıklarla dünyaya gelmek, Allah'ın bu en güzel, en etkileyici işi, en kutsalı. Peki siz kaç kez doğdunuz? Ya da şöyle değiştireyim sorumu, kaç kez yeniden doğdunuz, sizi tekrardan yaşama bağlayan, silbaştan başlamanızı tetikleyen durum, kişi, olay, mekan neydi? Ve bunu kaç kişi ile paylaştınız?

    Hayatınızın örneklerini oluşturabilecek nitelikteki başınızdan geçmişleri çevrenizdekilere yakınınız sıfatı taşıması özellikli insanlara anlatırken, gıpta duyulan biri olmak mıdır hayaliniz, yoksa gerçekten vermek istediğiniz bir mesaj mıdır; "İşte bak böyle bir şey geldi benim başıma, aman sen de dikkat et ki benzer bir olay seni bulmasın" gibi?

    Doğmak. Evet, bir ana tarafından Dünya mahkemesi önüne konulan, konusunu yaşamdan alan, geçim derdi, yaşama hırsı, elde etme arzusu, kandırmak, kandırılmak, sevmek, sevilmek, aşık olmak, nefret etmek, yemek, içmek gibi sayılabilecek daha birçok başlıktan sorumlu tutulan bir yaşam mücadelesinin başlangıç noktası. Çaresizdir halbuki yeni doğan, nerden anlasın az once bahsettiklerimizden. Anası korurken O en güvendiği en güvenli yerdedir belli bir zamana kadar.

    Zaman gelince başlar koşuşturmaca, önce okulda derslerle gelişme çabası, sonra onca sene öğrenebildiklerini ve en çok da öğrenemediklerini anlamsız bir kağıt parçasıyla kanıtlama uğraşıyla başlar asıl yaşamın ilk adımları. Kimse sevinmez ilk attığınız adımınıza sevindikleri kadar. Çünkü bu sizden beklenen birşeydir.Kolay mı o kadar, eğitimini aldınız bu işin, emeklerken öyle miydi, birden paldır küldür yürüdünüz işte, annenizden ve babanızdan başka sevinen birini hatırlıyormusunuz? Hatırlayacağınız bile şüpheli değil mi? Bilinçsizce yürüdüğünüz için zaten bu kadar sevindiler. Bu kadar bilinçliyken yaptığımız şeylere sevinen olmayınca da üzülüyoruz maalesef.

    Kaç insan doğumunu hatırlar sizce? Gülmeyin! En azından şimdi, çünkü az sonra bahsedeceklerim çok daha komiğinize gidecek. Günümüzde en gereksiz anlarda bile bildiğimiz bir deyim kullanılmakta; "Yeniden doğmuş gibiyim", "Yeniden doğdum", "Yeni doğmuş çocuk gibiyim"(en komiği de bu bence, bebek demek daha mantıklıyken…) İşte burdan hareketle şu soru aklıma takıldı: "Kaç kez yeniden doğdunuz?".

    Herkesin sonradan yaşamış olduğu bir yeniden doğum iştiraki vardır. Aralarında en ilginç olanları seçmek, onları paylaşmak isteyenler varsa, bana gönderebilirler. Bu konunun uzayacağı muhakkak. Hadi size bir referendum. Bunu herkesle paylaşmak için bir nedeniniz olmalı, en azından benim için bir neden sayabilirsiniz. Hepinizin şimdiden eline yüreğine ve tecrübesine sağlık diyerek. Hoşçakalın!

    Bu arada bizleri doğuran tüm analara sonsuz saygı ve sevgilerimle!

     
    Toplam blog
    : 1
    : 645
    Kayıt tarihi
    : 19.10.06
     
     

    Yazılarımla sizi kimi zaman gıdıklamaya kimi zaman düşündürmeye, çoğu zaman güldürmeye, kimi zaman d..