Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Eğitim
 

Kaçak binada verilen eğitim...

Kaçak binada verilen eğitim...
 

Konya kent merkezine 160, Taşkent ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Balcılar Beldesi'nde bulunan bir vakfa ait Kız Kuran Kursu binasında, bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında bir patlama oldu.

Ardından bina tamamen çöktü. Göçüğe LPG tankının neden olduğu belirtiliyor. Büyük bir gürültüyle beldeyi sarsan patlamada 3 katlı bina yerle bir olurken, yaşları 12- 16 arasında ve o sırada uykuda olan 50'ye yakın kız öğrenci kendilerini enkaz altında buldu.


Bu binada kalan kızlardan 15 i öldü.27 si yaralandı. ateş düştüğü yeri yakar misali. Yetkililir her halde bir açıklama yaparlar.

Konya müftüsü, çöken binanın müftülüğe bağlı bir Kuran kursu olmadığını söyledi. Müftü, Çöken binanın hemen yanında müftülüğe bağlı, resmi Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'nun bulunduğunu açıkladı. Müftü Çöken binadaki yurtta, ne eğitimi verildiği hakkında bir bilgisi bulunmadığını belirtmiş.

Şimdi bu müftüye senin işin ne? Ne iş yaparsın? Böyle kaçak yerleri denetlemez misin? Yok, eğer denetimi sizde değilse, kimde? O konuda bir bilgi versen de Hiç olmazsa ölen kızların ne uğruna, nasıl öldükleri anlaşılsa!..

Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’na, yurt binasının kaçak olup olmadığının sorması üzerine bu konu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığını, bazı yurtların derneklere ait olabildiğini. Diyanet İşleri Başkanlığına ait bir kurs olmadığını, denetim mekanizmalarının olduğunu, yapılacak şeylerin yapılacağını kaydederek, her şeyin bir yaptırımı olduğunu söylemiş.

Çöken binanın Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne bağlı Balcılar Kız Öğrenci Yurdu olduğu tespit edilmiş.

Acaba ülkemizde böyle kaçak, göçek, tarikatlara, sözde Vakıflara ait ne kadar Kuran Kursu ve yurdu var. Bu yurt ve Kuran Kursları denetleniyor mu? Denetleniyorsa, hangi kurum ve ya kuruluş tarafından denetleniyor?

Denetim konusunda bir müsamaha, ihmal, kayırma! Görmeme vs. var mı? Her halde bunlar araştırılıp, kamuoyuna bir bilgi verilir.

Baksanıza Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Sait YAZICIOĞLU’nun bile ne olup bittiğinden haberi yok! Müftü ise, hiçbir şeyden haberi olmayan, orada ne yapıldığını bile(!) bilmeyen bir Kurum yetkilisi(!)

Şimdi Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK’in kulaklarını çınlatmamak elde mi? Sen git Koskoca Ortadoğu Teknik Üniversite kampusu içindeki binaları kaçak oldukları gerekçesiyle yıkmaya kalk.

Şimdi benim merak ettiğim Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde acaba böyle kaçak Kız Kuran Kursu veya tarikatlara, Vakıflara, derneklere ait Kuran kursları ve onun yurt binaları var m? Varsa, izinli mi? Kaçak mı? Basınımız bu konuyu araştırıp yazarsa veya Sayın Melih GÖKÇEK açıklarsa bizlerde aydınlanmış oluruz.

Lütfen insanlarımız, çocuklarımız birer hiç uğuruna ölmesinler. Bu kurslar kanunda gösterildiği şekilde Devletin gözetiminde olsun. Kaçak olanlara göz yumulmasın! Göz yuman görevliler hakkında gerekli kanuni işlem yapılsın. Tespit edilen kaçak binalar ve kurslar derhal kapatılsın.

Kurumlarımız, Üniversitelerimize gösterdikleri hassasiyeti(!) böyle kurs ve yurtlara da göstersinler.


Ölen kızlarımıza tanrıdan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı kızlarımıza da acil şifalar diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..