Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '14

 
Kategori
Danışmanlık
 

Kaçak Yabancılar İçin 2014 Affı

Vize süresi veya oturma izni süresi dolup Türkiye’de kaçak duruma düşen yabancılar için 2014 yılı itibari ile kısmi af çıkmıştır. Kaçak yabancılar kaçak kaldığı sürenin cezasını hesaplatıp ödediği taktirde çıkış yaptıklarında tekrar giriş yasağı koyulmayacak. Çıkış yapmış kaçak yabancı yabancı çalışma izni aldığında hemen Türkiye’ye dönüş yapabilecekler.

Türkiye’deki kaçak yabancıların ülkemize en kısa zamanda geri dönmesi için Yabancı Çalışma İzni almaları gerekmektedir. Yabancı çalışma izni almayanların üç ay beklemek gibi bir sonuçla karşılaşmamaları için çalışma izni almalarını öneririz. Daha önceden kaçak yabancılar, ülkemizde kaçak kaldıkları süreye bağlı olarak ülkemize uzun bir süre giremiyorlardı.

Bu durumu değiştiren yeni uygulamayla;

Cezasını Ödeyen Kaçak Yabancı Hemen Türkiye’ye Dönebilecek mi?

Kaçak yabancı hudut kapılarında çıkış yapmadan önce cezasını ödeyip çıktıktan sonra 3 ay sonra tekrar dönebilecekler.

Kaçak Yabancıların Türkiye’ye Hemen Dönmeleri İçin Ne Yapmaları Gerekiyor?

Kaçak durumunda olan yabancılar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan aldıkları Yabancı Çalışma İzni ile ülkemize giriş yapabilecekler. Bunun için çalışma izni prosedürünü tamamlamış olmaları ve çalışma bakanlığından çalışma izni almaları yeterli.

Bundan Önceki Kaçak Yabancı Affı İle 2014 Yılı Kaçak Yabancılar Affının Arasındaki Fark Nedir?

Daha önceki kaçak yabancı affı ile şimdiki affın arasındaki fark; Ülkemizde kaçak durumda yaşayan yabancılar önceki afta yurt dışına çıkmak zorunda değildi. Çalışma izni amaçlı ikamet izni alarak ülkemizde çıkış yapmadan kalabiliyorlardı. Şimdi ki kaçak yabancı affında ise, deport (ülkeye giriş yasağı) olmadan sadece 3 aylık bekleme süresi ile tekrar ülkemize giriş yapabilecekler. Fakat; yabancı çalışma izni aldıklarında 3 aylık süresinin dolmasını beklemelerine gerek yok.

Yeni Kaçak Yabancı Affı Hangi Ülke Vatandaşları İçin Geçerli?
 Yeni kaçak yabancı affı (2014 affı) tüm ülke vatandaşları için geçerlidir. Yeni aftan yararlanma şartları her yabancı için aynıdır. Yalnız; her hangi bir suça karışmamış olmamaları ve hakkında ülkeye giriş yasağı koyulmamış olması gerekmektedir.

Yeni kaçak yabancı affından yararlanıp yasal yollarla ülkemizde çalışabilmek için Ankara Danışmanlık’la iletişim kurabilirsiniz.

 

Kaynak

 
Toplam blog
: 9
: 8249
Kayıt tarihi
: 11.05.14
 
 

Ankara Danışmanlık olarak 1986'dan bu yana Türkiye'nin bir çok kurum ve kuruluşuna 28 yıldır danı..