Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kadıköy Sineması Oda Müziği Konserlerinin Yeni Konuğu TangoNeva

Kadıköy Sineması Oda Müziği Konserlerinin Yeni Konuğu TangoNeva
 

TangoNeva üyeleri


Kadıköy Altıyol’dan Moda’ya giderken solda yer alan İstanbul’un mimarlık ödüllü Kadıköy Sineması’nın bu sezon, müzik yazarı Kemal Küçük’ün sanat danışmanlığında başlatmış olduğu Oda Müziği etkinliklerinin bu kez konuğu Tango Neva topluluğu.

Piyanoda Ayşe Nil Ülgener, kemanlarda Yonca Sülün ve Gaye Süslüoğlu, viyolada Ayşe Didem Hekimoğlu, viyolonselde Jülide Canca Eke, kontrobasta Ceren Akçalı, vokal ve anlatıcı Ali Pınar ve Yusuf Yalçın’ın düzenlemeleri ile, Tango Neva topluluğu yerli ve yabancı bestecilerden oluşan bir programla seyirci karşısına çıkacaklar. Erdener, Gardel, Schnittke, Shostakovich, Chaplin, Mores ve Piazzola’dan tango eserleri ile izleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Kadıköy Sineması’nın sıcak ve büyülü ortamında Tango Neva’yı dinlemek ve özellikle tango müziğini sevenlerin kaçırmamaları gereken bir program.

İDSO, İDOB ve BİFO üyesi, her biri kendi konusunda çok başarılı altı kadın sanatçı, klasik müzik alanındaki deneyimlerini, Tango türüne taşımıştır. Bu konserde gruba, oyuncu ve şarkıcı Ali Pınar katılmaktadır.

Bu güzel tango konserinde Dilara Öz ve Abdullah Çitil de yapacakları danslarıyla katkıda bulunacaklar. Böylece izleyiciler hem işitsel hem de görsel sunumlarla coşacaklar.Kadıköy Sineması sahibi Funda Kocadağ ve sanat yönetmeni müzik yazarı Kemal Küçük’ün ‘’Kadıköy Sineması Oda Müziği’’ etkinliklerini tüm Kadıköy ve İstanbul klasik müzik seyircilerinin ilgilerini beklemektedir.

TangoNeva hakkında

Neva Ensemble'ın şemsiyesi altında geliştirilen Tango repertuarına yönelik bir konsepttir.
Arjantin'in klasik tangolarının yanı sıra, Piazzolla tarafından geliştirilen Tango Nuevo ve diğer pek çok ülkenin Tango şarkılarını içermektedir.
Bu konseptte konser düzeninin yanı sıra talebe göre bandoneon, vokal ve dans da eklenmektedir.
TangoNEVA bugüne kadar İstanbul’un belli başlı salonlarında konser vermenin yanı sıra İzmir, Antalya, Tekirdağ ve Samsun’a turneler düzenlemiş Bisanthe Oda Müziği Festivali ile Phaselis Festivali’ne katılmıştır.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..