Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '18

 
Kategori
Deneme
 

Kadın Güzel midir, Erkek İyi midir?

Kadın Güzel midir, Erkek İyi midir?
 

foto: Emre Erden


Her kadın güzel değildir her erkek de iyi değildir, her sepette çürük elma bulunur.

Teşekkürler Einstein! Artık sağdaki çarpıya basıp yazıyı kapatabilirsin.

Evet gelelim konumuza.
Türk kadını güzel midir? Anadolu'da Trakya'da Mezapotamya'da Kafkasya'da Karadeniz'de ve Akdeniz'de, Ege'de yaşıyan Türk kadını bence güzeldir hem de çok güzeldir. Adına binlerce şiir yazılmış, türkü bestelenmiş, uğruna savaşılmış ve can verilmiştir. Tabi güzel derken gönlü güzel, yüzü güzel anlamında diyoruz. Gülümsemesi güzeldir mesela. Yoksa güzellikten kastımız manken gibi olması değil. Ha o konuda da Türk kadını güzeldir.

Şuna katılıyorum.
Evet maalesef para için babası yaşında evlenen, eşini aldatan veya hırsları uğruna insanları harcamaktan zerre çekinmeyen kadınlar vardır. Ama kötüyü tarif etmemize gerek var mı?

Kötü kötüdür. Bütün kötüler aynıdır.
Kötü şarkı söylemez
renk sevmez
duygularını taşımaz
sevmez; bencildir aşık olmaz. Kötü, paylaşmaz!

Şuna da katılıyorum en iyi kadın en iyi erkekten iyidir en kötü kadın en kötü erkekten daha kötüdür. Doğrudur olabilirliği yüksek. Gelelim iyi adamlara ve iyi kadınlara...

Türk erkeği iyidir, aile babasıdır, Yaşar Ustadır, onurludur, inatçıdır, sevdiği için çöle düşecek kadar aşıktır, saz çalar, türkü söyler, şiir yazar erkek. Peki neden bize böylesi denk gelmiyor demeyin çünkü iyinin bir bedeli vardır.

İyi kumsalda değildir, iyi açık denizin ortasındadır. İyiye ulaşmak için çok çakıl taşını ezip, taşa basıp geçmen, derinliklerde boğulman gerekir. İyi kadını da bulmak bu kadar zordur iyi erkeği de. İyi olmanın kötü yanı insanların ilk çakıl tanesine basar basmaz suya girmekten vazgeçmesidir. İyi kendine iyiyim demediği için bulması zordur.

İyiyle güzel her zaman kavuşamaz işte bilim adamları buna big bang, ben kader, onlar da talihsizlik der.

Emre Erden

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..