Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kadın ve Erkeğin birbirlerine güvenmeleri

Kadın ve Erkeğin birbirlerine güvenmeleri
 

Yeni çıkmaya ve birbirlerini yeni tanımaya başlayan kadın ve erkeklerden bazıları birbirlerine güvenip nefes alma payı bırakırken bir çoğu da birbirlerinin her hareketini aşırı kısıtlayarak daha ilişkinin başında kriz yaşamaktalar. Örneğin aşırı kıskanç bir erkeğin yaptıklarından örneklere bakalım. Çıktığı kadına : neden toplantıda / gezide / partide o erkeklerle konuştun, neden onlara telefon numaranı verdin ? Neden onunla Facebook arkadaşı oldun, neden falan erkeğe baktın, neden ona iltifat ettin, Facebook'ta kimlerle yazışıyorsun ? Neden dün gece telefonuma cevap vermedin, kimbilir hangi erkekle beraberdin ?vs. gibi sorgulamalarla kadını boğan erkek. Çıktığı kadına bu kadar güven duymayan erkek aslında derin bir özgüven bunalımı yaşıyordur. Kendisi güven bunalımındayken kadına güven veremez. İlişki krize dönüşür ve sürmez.

Ya tersi yok mu ? Yani aynı sorgulamaları ve kıskançlıkları erkeğe kadın tarafı yapmaz mı ? Tabi ki olabilir. Hatta her iki tarafın aşırı kıskanç olup birbirlerine nefes aldırmadıkları ilişkiler de var. "Devamlı gözüm üstünde olmazsa beni başkasıyla aldatabilir "endişesi hakîmdir. Bu tür kişiler olgunlaşmamış ve derin özgüven sorunları olan insanlardır. Kendileri ile barışık değillerdir ve karşı cinsle hatta hemcinsleri ile de sağlıklı ilişki kuramazlar.

Özgüvenleri yüksek olan insanlar ise ilişkinin başında karşı cinse bir güven kredisi verir ve yukarda örneklerini verdiğim türden sorular sormaz ve boğmazlar. Eğer güven kredisi verdikleri partnerleri bu krediyi iyi kullanmayıp aldatırlarsa ilişkiyi bitirirler. Ama daha ilişkinin başında veya daha sonra " ya beni aldatırsa "endişesi ile her hareketini sorgulayan kişiler daha baştan kaybeder ve sağlıklı ilişki kuramazlar. Yapmaları gereken şey acilen özgüvenlerini artıracak çalısmalar yapmaları bunu tek başlarına yapamıyorlarsa bir ilişkiler terapistinden yardım almalarıdır.

Rasih Bensan 10 Eylül 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..