Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kadına hediye almanın incelikleri

Kadına hediye almanın incelikleri
 

"Ağzımla kuş tutsam ben bu kadını mutlu edemiyorum" diyor adam dertli bir şekilde! Der, çünkü aldığı hediyeyi eşi beğenmemiş, zaten geçen senekini de beğenmemişti! "Bu kadınlara da hiçbir şey  beğendiremezsin zaten" der ve bir sigara daha yakar. Zaten alışveriş tam bir zul, eşine beğendirmek ise, neredeyse imkansızdır!

Ama işin aslı öyle midir?
Yine hediyenin oluk oluk yağacağı bir döneme girdik, önümüz yılbaşı, sonrası ise Sevgililer Günü. Paketlerin içinden çıkacak hediyeler, ileride aleyhinize delil olarak kullanılabilir.

Beyler!
Lütfen sevdiğiniz kadına özel günlerde mutlu olsun diye uzaktan kumanda aleti, hava kompresörü, bilgisayarı için hafıza, IPod'u için kulaklık, tornavida seti, matkap, çelik tencere, ütü, nevresim  takımı, tost makinesi, büyük olsun ama küçük olmasın mantığı ile alınmış XL ölçülerde kıyafet, masa veya duvar saati, kırmızı don (mazallah!!!) en ucuzundan makyaj seti, iş yerinize gelmiş  eşantiyonlar, ajanda defteri, markasız parfüm, psikolojik sorunlardan kurtulma yollarını anlatan kitap almayın!

Ama iki hediye var ki, onlar virgüller arasına sıkıştırılmayacak kadar önemli:

Birincisi, hiç sevmediği bir resmini kocaman boyutlarda bastırıp, çerçeveletmeyin ki, gecenin ilerleyen saatlerinde o çerçeve başınıza geçmesin!

İkincisi ise çiçek!!! Aman derim; çünkü her kadın, beraberinde bir hediye ile sunulmayan çiçeğin son dakikada sokağın başındaki çiçekçiden alındığını bilir.

Kadınlar her hediyenin altında bir mesaj arar. Eşinizin hayatını kolaylaştırmayı düşündüğünüz için aldığınız herhangi bir hediye, mesela çelik tencere takımı, aslında onun kalbini kırabilir. Çünkü  eşiniz tencereyi gördüğünde, "sen yemek yapmaktan başka bir işe yaramazsın" mesajı alacaktır.

Özel günlerde kadınlar sizin için özel olduklarını hissetmek ister, yapacağınız tek şey, sevdiğiniz bu  insana kendini özel hissetmesini sağlayacağınız bir hediye almaktır. Mesela bir kolye, minik bir yüzük, zarif bir bileklik, ceketinin yakasına takacağı güzel bir broche, hoş bir kol saati,  kullanıyorsa oldukça sade model bir çift küpe onu mutlu edecektir. Çünkü gerçekten seven bir kadın için hediyenin anlamı, mala sahip olmak değil, ona her baktığında sevdiği adamın varlığını  yakınında hissetmektir.

Hediyeler aynı zamanda karşınızdaki insanı ne kadar iyi tanıdığınızın da bir işaretidir; bu yüzden eğer aldığınız hediyeler sevdiğiniz kadını mutlu etmiyorsa, bu durumda o, kendisini hala  tanımadığınızı ve bunun için de çaba harcamadığınızı düşünecektir.

Son olarak  çok önemli bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Seven bir kadın için her ne kadar aldığınız hediyenin maddi değeri önemsiz gibi görünse de, işin aslı öyle değildir! Dürüst olmak gerekirse pek çok kadın üzerinde taşıyacağı şeyin görünümüne, zerafetine, markasına ve en önemlisi de Kızılay dağıtmış gibi herkesde olmamasına önem verir.

Sevgili karşı cins,
Her ne kadar mağaza dolaşmayı sevmediğini ve özellikle hediye almaktan nefret ettiğini bilsem de, sana keyifli alışverişler diliyorum!

Victoria Toumit

 
Toplam blog
: 50
: 8547
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Hürriyet Haber Ajansı'nda muhabir olarak başladım. Daha sonra Ümit..