Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Kadının İmzası, Makyaj

Bakımdan söz edildiği zaman akıla ilk önce makyaj gelir. Adeta kadının imzası niteliğindedir. Yüz, göz, kaş, dudak ve kirpikler derken kadının kendini yüzündeki makyaj ile gösterdiği aşikar bir gerçektir. Peki ya kalitesiz ürünler ve doğru teknikler ile kusursuz makyajın püf noktaları nelerdir, bunları cevaplayacağız.

Öncelikle makyaj yapmadan önce mutlaka yoğun olmayan bir nemlendirici krem uygulamalısınız. Böylelikle kullanacağınız fondöten ya da pudranın rahatlıkla dağılmasını sağlayabilirsiniz. İsterseniz nemlendirici yerine baz uygulaması da yapabilirsiniz ama kaliteli bir baz kullanmanız gerektiği için bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. Cildinizi nemlendirdikten sonra ten renginize çok yakın olan tonda tercih ettiğiniz fondöten ya da pudrasyı uygulayabilirsiniz. Mutlaka bir sünger yardımı ile yapmanız parmak izi oluşumunu engelleyecektir.

Fondöten ya da pudra uygulamasından sonra burun çizgisi, göz alt ve üstü, elmacık kemiği başlangıcı olmak üzere kapatıcı diye tabir edilen sıvı ya da mum ürünü uygulayabilirsiniz. Hem yüzünüzdeki kemik yapısını ortaya çıkaracak hem de gerekli kapanması gereken bölgelerinize yardımı olacaktır. Bu uygulamadan sonra önceliğiniz göz bölgesine yapacağınız makyajınız olmalıdır. Devam eden uygulamadan göz bölgesi bittikten sonra rahatlıkla diğer uygulamalarınızı yapabilirsiniz.

Göz makyajı, gideceğiniz ya da katılacağınız ortama göre değişiklik göstermektedir. Eğer gece katılacağınız bir etkinlik ise makyajınızın ağırlığını gözünüze eğer gündüz katılacağınız bir etkinlik ise dudak bölgesine yoğunlaşmalısınız. Göz makyajı öncelikle kullanacağınız göz kalemi ya da eyeliner ile başlamalıdır. Gö kapağınızın şekline göre uygulamanızı yaptıktan sonra eğer far kullanacaksınız bahsettiğim gibi katılacağınız ortama göre değişecektir. Far uygulamasından sonra rimel kullanırken mutlaka etrafına bulaşacağını göz önünde bulundurarak etrafına çok hafif beyaz aydınlatıcı sürerek oluşacak bulaşmaları rimel uygulama işlemini tamamladıktan sonra rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Gelelim ruj ve allık uygulamasına... Ruj, dudakların aynasıdır. Kullanacağınız renk ve uygulama şekli önemlidir. Gündüz mutlaka aydınlık görünüm yaratacak renkler, geceleri ise göz makyajınızı gölgede bırakmayacak ancak yine bütün canlılığını ortaya koyacak renkler seçmelisiniz. Dudak çizginiz yok ise; çok hafif bir kalem uygulaması ile çizginizi yaratabilirsiniz. Ancak sonrasında rujunuzu uygularken kullandığınız kalemi yok etmelisiniz.

En son allık uygulaması yapmalısınız ve yine mutlaka teninize yakın tonlarda ve uçuş uçuş uygulamanız gerekmektedir. Bu durumda seçeceğiniz fırça çok önemlidir. Çok sert olmayacak mümkün olduğunca geniş uçlu fırçalar kullanmalısınız. Allığı fırçaya aldıktan sonra fırçanın ucuna hafifçe üfleyif tozun fazlasının yüzünüzde kalmasını engelleyebilirsiniz. Allığı en başta kapatıcı ile belirlediğiniz elmacık kemiğinizin tam üzerine sadece iki hamle ile uygulamanız yeterlidir. Ne kadar çok bastırır ve kullanırsınız kalıp halinde kötü bir görünüm oluşturursunuz.

Makyaj yaparken önceliğiniz cildinizin katman halinde olmasına engel olmaktır. İmzanızı yüzünüze yakışır şekilde atmalı ve cildinizi güzelleştirecek teknikler kullanmalısınız. Kadın ve makyaj bir araya geldiğinde muhteşem bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..