Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Kadınlar mı erkekleri, erkekler mi kadınları yönetiyor?

Kadınlar mı erkekleri, erkekler mi kadınları yönetiyor?
 

Kadınlar mı erkekleri, erkekler mi kadınları yönetiyor?

O kadar işimin arasında, buna kafa yoruyorum.

Şunu sormak lazım önce.

Her kadın yönetile bilinir mi?

Bir kadın, bir erkeği severse “erkeği için her şeyi yapar”diyorlar, ama bana bu durum komik geliyor. Bir şeyler yapması için ille de sevmesi mi gerekiyor? Ya sevmezse, vah erkeğin haline mi olacak.

Bence akıllı bir kadın, kendi düşüncelerini, erkeğin düşüncesi gibi kabul ettirendir. Ama bunu da her babayiğit kadın yapamaz.

Hele günümüz şartlarındaki kadın, hele bir de ekonomik özgürlüğünü eline almışsa ve de birazcık akıllıysa, erkeğe dünyayı zindan edebilir.

Erkekler biraz çocuk gibidirler. Bende bir erkeğim, şimdi bazı blog yazarları bana alınacak ama, ben yine de söyleyeyim. Aptal ve yönetilmeyi isteyen kadınlarla evlenen erkeklerin, hayatlarında kendilerini yönlendiren ikinci bir kadın olma ihtimali vardır. Bu başka bir kadın, belki de anneleri, yani karısının kaynanası olabilir. Bundan dolayı iki kadın çatışması doğar. Biri kazanır biri kaybeder. Sonucuna göre ya evlilik devam eder, ya da ayrılık olur. Olan da çocuklara olur. Hiçbir şeyden haberi olmayan, masum bebekler, ana baba şefkati olmadan büyümek, daha sonra da sorunlu hayata başlamak zorunda kalırlar.

Bazı erkekler de bir gariptir. Her denileni yapan, korkan çekinen, ağzından bir fikir çıkmayan bir kadına katlanamazlar. Sanki bela isterler.

Bazı erkekler de, opera baleye biletler alan, yeni filmleri takip edip, sinemaya gitmek için yanıp tutuşan, erkeğin okuduğu kitaplara yorumlar yapan, bazen de onu kızdıran kadınları severler.

Dedim ya bazı erkekler, belalarını ararlar.

Bence, erkekler ne aradıklarını, her zaman bilmiyorlar ama, daha çok akıllı bir kadın aradığı gerçeği göz ardı edilmemelidir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..