Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Mayıs '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kadınlarda Cinsel Sorunlar...

Kadınlarda Cinsel Sorunlar...
 


Kadınlarda cinsel soğukluk ya da "frijitlik" sözcüğü o kadar yanlış anlamlarda kullanılagelmiştir ki, birçok cinsel bilimci bu terimi hiç kullanmamayı yeğlemişlerdir. Bunun yerine "kadınlarda cinsel tepki bozukluğu" gibi terimler daha uygun görülmüştür.


Gerçekten de, bazı erkekler kendileriyle yatmak istemeyen veya yattıklarında da bu deneyden çok haz almış görünmeyen kadınlara hemen "soğuk" damgasını kondurabilmektedirler. Oysa aynı kadınların başka erkeklerle ve başka biçimlerde beraber olmaktan büyük haz duyabilecekleri hiç akla gelmemektedir.


Aslında, fizyolojik düzlemde, kadınların cinsel tepkileriyle erkeklerinki arasında pek büyük bir fark bulunmamaktadır. Erkeklerde ilk heyecanın ve penis sertleşmesinin kadınlardaki karşılığı, cinsel içsalgı bezlerinin çalışması neticesinde dölyolunun nemlenmesi ve kadının dış üreme organlarının, normalden fazla bir duyarlılık kazanmasıdır.


Kadın da erkek gibi belli bir süre uyarılmanın ardından orgazma ulaşır. Vücudun irade dışı kasılıp açılmaları ve sonrasında gelen rahatlama, gevşeme de aynıdır. Lâkin, yine de kadın ve erkek cinselliği arasında iki önemli fark vardır...


Bunlardan birincisi, kadının daha zor uyarılması ve orgazma ulaşması için biraz daha uzun bir uyarılma süresinin gerekli olmasıdır...


İkinci olarak, erkeğin cinsel tepkilerinin yokluğu birleşmenin gerçekleşmesini önlediği halde, kadında nemlenme olmasa ve ilişkiden hiç haz almasa bile sevişmeye devam edebilir.


İşte bu ikinci özellik, kadınların seksten fazla zevk almadığı ve kadın orgazmı diye birşeyin varolmadığı düşüncesinin doğmasına sebep olmuştur. Buna bağlı olarak, cinsel ilişkide kadının tek rolünün erkeğe haz vermek olduğu ve kendiliklerinden cinsel istek gösteren kadınların da "sapık" ya da "nimfomanyak" olduğu düşünülmüştür. Hiç kuşkusuz, bunların gerçekle ilişkisi yoktur.


Kadınlardaki cinsel işlev bozuklukları en genel olarak üçe ayrılabilir...


1) Heyecan ve nemlenme eksikliği... Çoğu zaman "soğukluk" diye adlandırılan da budur.


2) Dölyolu girişinin kapanmasına neden olan adale spazmları, yâni "vajinizm".


3) "Orgazm güçlüğü", orgazm yokluğu.



Önemli >>> Bu yazı da diğer tüm sağlık yazılarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..