Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

Kahkaha !

Kahkaha !
 

Şiddet görür ses çıkarmaz.
 
Tacize uğrar ses çıkarmaz.
 
Tecavüze uğrar ses çıkarmaz.
 
Bastırılmıştır çünkü. Ses çıkaran olursa hemen ezerler kafasını. Çünkü, bizim sözde demokrat, sözde hümanist olan toplumumuz hala kadını ötekeleştirme çabası içindedir. Atatürk'ün sözde büyük, ilerici, demokrat batı toplumundan evvel armağan ettiği eşitlik bir takım yobazlardan dolayı geri planda kalmıştır.
 
***
 
Yobaz, yobazdır çünkü !
 
Kadın açık giyinir ''Tahrik ediyor, giyinmesin'' der, kadın kahkaha atar ''Ayıptır'' der, kızar. Kendi kusurlarını örtmez asla ! Kendi küçük dünyasında suçlu kendisi değildir. Suçlu her zaman kadındır. Geleneklerinde vardır aslında bu. Kadın her zaman ikinci plandadır, kadının bir önemi yoktur onun için. Bunu kafasının ucundan geçirmez asla ! 
 
***
 
Eğer ki etek giyen kadın tahrik ediyorsa, kadının kahkaha atması ayıpsa ve seni rahatsız ediyorsa, ''Açık giyinen kadın tecavüzü haketmiştir'' diyorsan sen; sorun asla ve asla kadında değil kardeş ! 
 
Sorun tamamen sende !
 
Eğer sen fermuarını kapatır, beyninin görünmesini engellersen, namus dediğin kavramı sadece bacak arasında aramazsan kadınlar asla ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmez.
 
***
 
Öte yandan,
 
Kadının açık giyinmesi ve kahkaha atmasını ahlaksızlıkla bağdaştıran sizler kim oluyorsunuz da kadınların ahlak sınırını belirliyorsunuz ? Son 7 yılda kadın şiddet %1400 artmışken, ''Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün ? Anası ölsün !'' derken ve erkek arkadaşı tarafından hunharca öldürülen bir kız için ''Anası sahip çıksaymış'' derken, sizden iş isteyen bir kadına ''Evdeki işler yetmiyor mu ?'' demek; bunları konuşmak ahlaksızlık değil ama kadının yaptıkları ahlaksızlık öyle mi ?
 
***
 
Türkiye'de hırsılık yapmak, adam öldürmek, din sömürmek, rant, rüşvet vs serbest sanırım. Bunlar birilerinin muhafazakar yapısına ters değil ancak kadının kahkaha atması, açık giyinmesi birilerinin muhafazakar yapısına ters geliyor.
 
İnsan gerçekten hayret ediyor !
 
***
 
Kadın dediğin gülecek tabi, gülmeli !
 
Kadınlar güldüğü zaman gökyüzü daha mavi, ağaçlar daha yeşildir.
 
Kadınlar Allah'ın bizlere bir nimetidir.
 
Nasıl ötekileştirirsiniz, nasıl ikinci plana atarsınız ?
 
***
 
Hani bu açıklamayı yaparken bir de ''İffet'' dediniz ya, iffet dediğin erkekte vardır. Sen hiç çalan, yıkan, öldüren, sömüren, utanmayan, kadın gördün mü hiç ? Kadınlarda yukarıda saydıklarımdan herhangi birini yaptığını gördünüz mi hiç ?
 
Görmeyi bırak duymadık bile.
 
Kadın dediğin yapmaz, utanır.
 
Çalmaz, çıprmaz yani...
 
Kadın dediğin ''Gel, git, yap, uyu, kalk, yemek yap...''
 
Bunlardan ibaret değildir.
 
Bugün siz bu dünyada varsanız bunu da kadına borçlusunuz.
 
Bunu da unutmayın !
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..