Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '14

 
Kategori
Seçim
 

Muhalefet, solcular, marjinaller

Muhalefet, solcular, marjinaller
 

14 parti ve yüzlerce STK 10 Ağustos akşamı tek bir adama karşı dümdüz oldu. Sayın Erdoğan'ı bu başarısından dolayı tebrik etmek gerekir. Memlekette çok fazla değişik adam var. Bunu rahatlıkla söylemem gerekir. Yani, oy kullanırken oy pusulasının içine saçma sapan mesajlar vermekte ne demek oluyor? Çeşitli sanatçıların resimlerini koymak, tuttukları takımların sloganlarını yazmak, politik mesajlar vermek... Saçma sapan bir eylem moda oldu. Aynısını 30 Mart seçimlerinde de yaptılar. İşin ironik ve trajik kısmı ise, bu eylemi yapan şahıslar genel olarak seçimleri sürekli kazanan İktidar partisine demedikleri lafı bırakmıyorlar. 

 

Oy vermeyip, saçma sapan eylemlere kalkışınca havalı olmuyorsun ve İktidarı eleştirme hakkını elde edemiyorsun.

 

Çok net bu !

 

***

 

Diğer taraftan ülkede bir takım Solcular var. Bu bir takım dinozor kalıntıları, çökmüş sistemin savunucuları, bu tarihe karışmış arkadaşlar hala ülkede söz sahibi olduklarını zannediyorlar. Yani bu kitlenin önde gelen bir takım şahısları Gezi eylemlerinde evde bilgisayar başında kahve içerken genç çocukları sokağa çıkmaları konusunda uyarıyorlardı ! Onlar çıktı mı peki ? Tabi ki hayır ! Evden dışarı çıkmayıp halkı Twitter üzerinden galeyana getiren bu şahıslar halkı ya PKK'ya oy vermeye davet ediyorlar ya da seçimleri boykot etmeye çağırıyorlar. Seçim gecesi o meşhur sayfalarında da istedikleri olmadığı zaman halkı küçümseyip ''Yurt dışına kaçsak yeaaa'' demekten geri kalmıyorlar !

 

Biri de çıkıp ''Tutan yok yeaa'' demiyor !

 

Lafa gelince ''Halkın yanındayız'' diyen sizler ne zaman gerçek halkın yanında oldunuz ? Etiler'de, Cihangir'de viski içmekten başka ne yaptınız ? Ne zaman gerçek halkın içine karışıp onların sorunlarını dinlediniz ? O lüks semtlerinizden halka ezelden beri küçümseyerek baktınız, onları hor gördünüz, adam yerine koymadınız -rant için araya karıştığınız bir takım toplumsal olayları bunun dışında tutuyorum- 

 

Sonra halk bir başkasına oy verip, onu iktidar yapınca halk koyun oluyor değil mi ? 

 

Yok öyle şey !

 

Siz kitle olarak 10 sene Gezi'ye ağlayıp, onu dilden düşürmeyeceksiniz. 10 sene sonra bir toplumsal olay daha patlar bir 20 sene onu dilden düşürmezsiniz. Ezelden beri yaptığınız tek iş bu çünkü !

 

***

 

Gelelim muhalefet partilerine...

 

2002'den beri düzenli olarak seçim kaybedip basının ''Ne düşünüyorsunuz?''  sorusuna ''Çok çalışacağız'' diye cevap verip bir arpa boyu yol gidemeyen bir iktidara sahibiz. İnsanların bu 2 parti için ''Değiştirmesi gereken çok şey var'' savına karşın onları iplemeyip kendi bildiğini okuyan ve başarısız olan muhalefet partilerine sahibiz. Çatı aday fikri mantıklı olabilir, aday olan şahıs CV'si itibariyle mantıklı olabilir ama sunum yanlıştı. Tek hata bu değil tabi...

 

Bu ağır mağlubiyetin faturası istifa olmalıdır. Çünkü hiçbir lidere güven kalmadı 10 Ağustos akşamı itibariyle.

 

***

 

Yazılacak, çizilecek, söylenecek o kadar çok şey var ki...

 

Hepsi zamanla... 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..