Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Dostluk
 

Kahve ve terapi

Kahve ve terapi
 

Kahve içmeyi sever misiniz? Bana soracak olursanız aslında fazla da aramam hani gün boyunca, fakat sorsalar bir kahve içer misin diye asla geri çevirmem. Neden mi?

En güzel sohbetlerin başlangıcı ve tetikleyicisidir de ondan :). Minik fincanlarda, kibar sözlerle başlanır cümleler, azar azar yudumlanır, bitmesi istenmez ya da geciktirilsin diye... Amaç bazen efkar dağıtmak bazen bi çift tatlı dedikodudur. Kahve içemenin keyif verdiğini çocukluğumda annem ve komşularımızın sabah seanslarında öğrendim.

 

Her sabah biri bol köpüklü türk kahvesi yapar, sonra tatlı tatlı konuşup dertleşirlerdi. Tabi ki, fallarını unutmayalım :) hiç kötü bir şey çıkmazdı bu fallarda hep duymak istedikleri söylenir; sıkıntı kocaysa, çocuksa her nasılsa sorunda burda çözülüverirdi.

Yaptıkları bu terapiler günlerinin de habercisi olurdu, deşraj olmuş olarak :) mutlu ve şikayetsiz... Bugün daha iyi anlıyorum ki, o zamanlar bu dostluklar için gerek duyulmazmış psikologlara. Seni dinleyen, anlayan ve samimi bir yüz bulurmuş insan bir kahve içiminde en güzeli ve destekleyicisinden...

Kırk yıllık dostluklar için siz en son ne zaman kahve içip fal baktınız?

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..