Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

KALİTELİ SORULARIN OLSUN..

Ortalama olarak ne kadar yaşayabileceğini internetten kolayca öğrenebilirsin.
Buna göre en iyi ihtimalle, ne kadar ömrün kaldığının farkında mısın?
Şu ana kadar hayatta en kesin olanın; beklenilmeyen şeylerin bolluğu olduğunu görmüş olmalısın.
Ve eğer, arkanda bıraktığın zaman önünde uzanandan çok daha uzunsa; artık felsefi tarafının daha ağır basmaya başladığını da varsayabiliriz. Vaktini boşa geçirmek istemiyor olmalısın yani.
Sevme, temas ettiğin insanları daha iyi noktalara getirebilme, hayallerine daha yakın olma, ya da eğlenceye daha çok vakit ayırma gerektiği konularında artık daha olumlu ve açık fikirlisin..
kişisel gelişimin açısından, başka hayat hikayelerini okuduğunda özellikle, yapmak istediklerine dair daha somut bakış açılarına, bir yola sahip olabilirsin. Onlardan, hayattaki önemli şeyler hakkında ip uçları elde edebilir ve deneme yanılma yoluyla tecrübe etmeden, istediğin oysa eğer, aynı yolu izleyerek oraya ulaşmaya çalışabilirsin..
Bu ilk kısımdı; peki yaşadın ve yol aldın, son geldiğinde ne olacak?
Hiçbir fikrin olmadan sorgulamadan mı terk etmiş olacaksın tüm bu mucizeyi. Kendine, seni derin düşünmeye sevk eden gerçekten önemli sorular sormamış olarak mı gideceksin dünyadan? Sıra dışı insanların ortak özelliklerinden biridir bu zira;
asla hazır olarak dogmatik tepside
sunulanları sorgulamadan yani
kabul etmez onlar.
İyi sorular seni mükemmel cevaplar ve algıda sezgisel de olsa en gerçek olana götürür. Son gün ölüm döşeğinde yani, kanatlarıyla saf bir enerji karşına geçip şunları soracak belki de;
1. Zengin hayaller kurdun mu?
2. Dolu dolu yaşadın mı
3. Sevdin ve herhangi bir varlık tarafından sevilmeyi başardın mı?
4. Dünyada küçücük de olsa bir fark yaratıp onu daha iyi bir yer olarak bırakmayı başardın mı ve bir kalbe dokunabildin mi?
Burada düşündüğün (ya da düşünmediğin ) kadar uzun süre kalamayacağımız ortada. Sen daha farkına varmadan her şey toz olup uçacak. Bu yüzden potansiyeline ulaşmak üzere dolu dolu yaşa, riske gir, hata yap, deneyimle, mutlu olduğun anların tadını çıkar ve mutlu olduğun o şeyleri daha çok yap.
Çok geç kaldığını mı düşünüyorsun?
Peki, şu uzak doğudan seslenen söze kulak ver o halde;
"Ağaç dikmek için en iyi zaman,
yirmi yıl önceydi.
ama ikinci en en iyi zaman
bugündür..''
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..