Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kamu çalışanlarının çalışma saatlerinde düzenleme

Kamu çalışanlarının çalışma saatlerinde düzenleme
 

memur çalışma saatleri


Kamu çalışanlarının saba 09.00, akşam 17.00 olan çalışma saatlerine esneklik getirecek düzenleme yapılıyor.

Marmaris Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından 4 gün sürecek esnek çalışma şekilleri Muğla Marmaris ilçesinde başladı. 657 sayılı Kanun'da yapılan değişik ile kamu kurumlarında zamana ve mekana bağlı olmadan personel istihdam edileceği hükmüne bağlandı. Çalıştay'ın açılışında Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yalova Belediyesi'ni inceledikleri ve personelin yüzde 70'inin evde çalıştığını belediye binasında sadece yöneticilerin olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ninde bu yöntem üzerinde çalıştığını söyledi.

Kumbuzoğlu ayrıca doğum yapan bayan personelin 2 yıl ücretsiz doğum hakkının olduğunu da belirtti. Uygulamanın başlamasıyla kadın çalışanlara alternatifler sunulacağını istenirse 2 yıl ücretsiz izin haklarını kullanabilecekleri veya haftanın yarın günü çalışıp yarım gününü ise evinde geçirebileceklerini açıkladı.

Yeni yöntem ile emekli olma aşamasında çalışanlar için alternatifler düşünülmüş. Emekli olanlar arasında bir çok kişinin yaşadığı boşluğa düşme sorunuda ortadan kaldırılacak. Emekliye ayrılacak kişiler için ön alışkanlık edinmeleri amacı ile haftada 5 gün yerine 6 gün çalışma veya öğleden sonra izinli olmaları sağlanacak.

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..