Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Kanada'da Eğitim - Öğrenciler Neden Kanada'yı Tercih Ediyor?

Kanada'da Eğitim - Öğrenciler Neden Kanada'yı Tercih Ediyor?
 

Kanada'da Eğitim - Öğrencilerin Kanada'yı Tercih Etme Sebepleri


Geçtiğimiz yıllara göre Kanada'da eğitim almak isteyenlerin sayısında hızlı bir artış var. İşte Kanada'da eğitimi seçmeniz için etkili olabilecek başlıca nedenler:

Kanada’daki okullar, eğitimde öncelikli sırada gelen ve en fazla talep edilen okullar arasında yer alır. Kanada eğitim sisteminde kişi başına ayrılan harcama diğer G-7 ülkelerinin ayırdığından daha fazla olduğu gibi, Kanada OECD ülkeleri içindeki ilk üçte yer almaktadır. Kanada üniversitelerinden alınan diplomaların dünya çapında tanınmasına bağlı olarak Kanadalı üniversitelerden mezun olan yabancı öğrenciler başarili ve saygın bir kariyere sahip olurlar.

Dünya Sıralamasında Birinci
Son birkaç yıldır Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırmalar Kanada’nın yaşamak için dünyadaki en iyi yer olduğunu ortaya koymuştur. Her yıl yapılan bu araştırma 174 ülkede, 200'ün üzerinde gösterge kullanarak ülkelerdeki yasam kalitesini değerlendirmektedir. Kanada özellikle, eğitimde ulaştığı kalite, yüksek yaşam beklentileri (Evrensel sağlık sisteminden dolayı), suç ve şiddet oranlarının azlığı ile yüksek puanlar kazanmıştır. Buna ek olarak, temiz ve güvenli olan, zengin kültürel aktivite imkanlarına sahip ve cazip yaşam tarzı sunan Kanada’nın en büyük şehirlerinden Vancouver, Toronto ve Montreal, yaşamak ve çalışmak için dünya kalitesindeki şehirler olarak tanınmışlardır.

Ekonomik Fiyatlarla Kanada'da Eğitim
Kanada’da okumak için gereken ücretler oldukça ekonomiktir. Yabancı bir öğrenci için Fen Edebiyat programlarının bir öğretim yılı (8 ay) için maliyeti 7.100 Kanada Dolarıdır. (4.765 US) Buna rağmen okul ücretleri kurumdan kuruma farklılık gösterebilir.

Yüksek Yaşam Standardları
Kanada dünyada en yüksek yaşam Standardlarına sahip ülkelerden biridir. Kanadalıların %65'inden çoğu kendi mülklerine, otomobil, buzdolabı, çamaşır makinasi, televizyon, telefon ve radyo gibi dayanıklı tüketim mallarına sahiptir.
Kanada’da basın, eğlence ve sanatsal aktiviteler oldukça gelişmiştir. Kanadalılar, 1.000 den fazla AM ve FM radyo istasyonu ile dinleyici ve izleyicileri eğitmek, eğlendirmek amacıyla hizmet veren 719 televizyon istasyonunu içeren gelişmiş ve dünya çapındaki kapsamlı yayın sistemi ile gurur duymaktadır.

Konuksever Ortam
Kanada kültürel çeşitliliği teşvik eden gelenek ve politikalara sahip bir göçmen ülkesidir.

Kanada’da dünyadaki etnik grupların hemen hemen tamamının varlığı dikkat çekmektedir. Bunun sonucunda, Kanada’da spesifik kültürlerle özdeşleşmiş etnik mutfakları ve eğlenceli aktiviteleri bulmak mümkündür. Kanada'da klüplere ve etnik altyapıların çeşitliliğini temsil eden derneklere kolayca ulaşılabilir. Okullarda yabancı öğrencilerin danışmanları öğrencilere bu tarz gruplarla iletişime geçebilmek konusunda yardımcı olmaktadır.

Tüm büyük şehir merkezlerinde çok çeşitli alışveriş alanları, restaurantlar, tiyatrolar, sanat galerileri ve müzeler bulunmaktadır. Kanada'daki şehirlerde genel kullanıma açık çok sayıda parklar, bahçeler ve plajlar olduğu kadar kusursuz spor ve aktivite alanları da bulunmaktadır.

Doğal Güzellikler
Kanadalılar doğal çevrelerine büyük önem vermektedirler. Kanada’da her eyalet ve bölgede yerleşmiş toplam 39 adet doğal park ve doğal park rezervleri bulunmaktadır. Her eyalet ve bölgede, eyalet parkları, kır alanları, ekolojik ve doğal rezerv olarak ayrılmış alanlar mevcuttur. Ülkede 2000'in üzerinde benzer alan tahsis edilmiştir.*

Kanada’ya gelen öğrenciler dünyadaki en güzel ve doğal ortamlardan birine tanık olurlar. Kanada farklı coğrafyaların ülkesidir. British Columbia’nın yeşil kıyıları, Alberta’nin Rocky Dağları, ovalara bakan geniş gökyüzü, St. Lawrence ve Great Lakes (Büyük Göller)’teki “akçaagaçsekeri ülkesi” ve Atlantik’in muhteşem sahilleri ve engebeli tepeleri ile Kanada’nın dış mekanlarında görmeye değer çok fazla şey vardır.
* Ulusal Parklar Kurulu ve Federal Eyalet Parkları Kurulu.

Güvenli Eğitim
Kanada güvenli, adil ve huzurlu bir toplum olarak tanınmaktadır. Kanada'da suç oranları 1990'lardan beri düzenli olarak düşmektedir. 1977 Kanada polis raporlarına göre suç oranlarının altı yıldır %5 oranında azaldığı görülmektedir. Son 5 yıldır, şiddet suçlarındaki düşüş de dikkat çekicidir. Kanada’da cinayet oranları, tüm raporlanan şiddet eğilimli kazaların %1' inden de az bir oranı oluşturmaktadır. Güneydeki komşusu ABD'den farklı olarak ateşli silahlar sıkı bir şekilde kontrol edilir ve genellikle bu silahların Kanada içinde bulundurulmasına izin verilmez.

Yüksek Teknoloji Ülkesi
Bilgisayar ve enformasyon teknolojisinde uluslararası lider durumunda olan Kanada telekomünikasyon, nakliye, mühendislik, havacılık, şehir ulaştırma, mikro elektronik, tıp aletleri, gelişmiş software hidroelektrik ve nükleer güç, laser ve opto-elektronik, bioteknoloji, yiyecek içecek, geometik, okyanus ve çevre sanayii gibi sektörlerdeki gelişmişliği ile tanınmaktadır.

Kanada’nın telekomünikasyon endüstrisinin önemli bir kısmını oluşturan ve transoceaning ve multimedia aktarımının yüksek hız ve yüksek kapasite dağıtımını destekleyen Teleglobe'un CANTAT 3 kablosu kendi alanında dünyada bir ilktir. The Stentor Alliance telefon şirketleri 2005 yılına kadar Kanada'daki evlerin %80'ine broadband teknolojilerindeki son yenilikleri sağlamak amacıyla 8 milyar dolarlık yatırım yapmaktadır. Kanada, ayrıca internetteki kütüphane ve okullara bağlanma ihtiyacına cevap veren ilk ülkedir. Oluşturduğu SchoolNet programı tüm dünyada örnek alınmıştır. Kanada’nın SchoolNet programı Kanada’yı, okul ve kütüphanelerini Information Highway'e bağlayan ilk ülke haline getirmiştir.

İki Resmi Dil
Kanada
, hem İngilizce hem de Fransızca’nın resmi dil olduğu bir ülkedir. Kanada’nın Fransızca konuşan yerleşik halkının büyük çoğunluğu (%75) ülkenin doğu kısmında bulunan Quebec eyaletinde yaşar, fakat ülke genelinde de Fransızca konuşan topluluklar bulunmaktadır.

1991 yılındaki nüfus sayımına göre, Quebec nüfusunun %82'sinin anadili Fransızcadır. Quebeclilerin %83'ü Fransızca konuşmaktadır.

Uluslararası platformda, 800 milyon kişinin İngilizce, 250 milyon kişinin Fransızca konuştuğu tahmin edilmektedir. İki dilin hakim olduğu bir ülke olarak Kanada, öğrencilere verdiği eğitim olanakları ile İngilizce(ESL) ve/veya Fransızcayı (FSL) ikinci dil olarak öğretme imkanını sunmaktadır.

Kanada İle İlgili Yararlı Linkler:

>> Kanada Eyaletler

>> Kanada Eğitim Sistemi

>> Kanada Ekonomi

>> Kanada Tarihi

>> Kanada İklim

>> Kanada Yönetim

>> Kanada Turizm

>> Kanada Eğitim Ücretleri

>> Kanada Yaşam Koşulları (Ücretleri)

>> Kanada’da Konaklama

>> Kanada Burslar

>> Kanada Tatil Günleri

>> Kanada'dan Top 10 Buluş

MBA, MBA nedir?

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

Director

http://www.okulariyoruz.biz/

<ı>İçerik kaynak: CEC, http://www.okulariyoruz.biz/

<ı>Resim Kaynak: Statistics Canada

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..