Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '16

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Kanada dil okulları

Kanada dil okulları
 

Kanada dil okullarında eğitim


Kanada Dil Okulları

Yurtdışı dil okullarında dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok ilgilendiği ve gitmek istediği ülkelerden bir tanesidir Kanada. Gelişmişlik düzeyi yüksek, ekonomisini iyileştirmeyi başarmış, daha yaşanabilir bir ülke olması nedeniyle en çok tercih edilen ülkelerdendir. Birçok Avrupa ülkesine nazaran huzurlu ve düzenli bir ülke olmasının yanı sıra kaliteli eğitim sistemiyle de kendisi kanıtlamış bir dünya ülkesidir. Öğrencilerin Kanada’daki dil okullarını tercih etmeleriyle Kanada’daki dil okullarının sayısı da giderek artmaktadır. İngilizcenin anadil olması ve Fransa’nın da ikinci bir dil olarak kullanılması Kanada’yı farklı kılan özelliklerden bir tanesidir. Bu sayede öğrenciler hem İngilizceyi geliştirmekte hem de Fransızcayı öğrenmektedirler.

Kanada’da başta ILAC, LSI, EC , Eurocentres gibi kanada dil okulları yanında bazı collegeler de dil eğitimi vermektedir.Toronto gibi büyük bir şehirde istediğiniz okulun merkezini bulabilmek sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca günlük konuşma dilinin ve resmi dilin de İngilizce olması İngilizceyi öğrenmenizi kolaylaştıracak çok iyi bir fırsattır.

Peki dil okulunda eğitim alırken ya da lisans eğitimi süresince konaklama ihtiyacı nasıl giderilir?

Eğitim seviyesi yüksek ve dil okulları için tercih edilen birçok ülkede olduğu gibi Kanada’da da konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Öğrenciler imkanları ve istekleri doğrultusunda nerede kalacaklarına karar vermektedirler. Bu konuda aile yanlarında kalma, öğrenci yurtları, apartlar otel öğrencilere konaklama hizmeti sunmaktadır. Maddi olarak kahvaltı ve akşam yemeklerinin fiyata dahil olması aile yanında kalmayı avantajlı kılmaktadır. Daha az masraflı olan aile yanı dil öğrenmek için de çok önemlidir. Günlük konuşma dilini çabuk kavramak ve öğrenebilmek için sürekli olarak diyalog halinde olmak öğrencinin işini kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin farklı çevrelerle tanışıp iletişim kurması pratik olarak dil öğrenimini hızlandırmaktadır.

Kanada’da kaliteli bir dil eğitimi almak isteyen öğrenciler önceden yapılacak geniş kapsamlı bir araştırma ile doğru kararı verebilirler. Kanada’da dil okullarına yılın her döneminde haftanın başı olan pazartesi günü başlanabilmektedir. Dil okullarındaki eğitim süresi öğrencinin tercihine, bilgi birikimine göre on bir aya kadar sürmektedir. Dil okullarındaki derslerin yanı sıra öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri kütüphaneler, bilgisayar odaları, sportif faaliyetleri yapabilecek sosyal imkanlara da sahip olmaktadırlar.

Vancouver ve Toronto dil eğitimi alabileceğiniz en ideal şehirlerdendir.  Kanada’da suç oranları da diğer ülkelere nazaran oldukça düşüktür. Huzurlu ve sorunsuz bir ülke olması Kanada’ya eğitim için giden öğrenciler için ve aileleri için çok önemli bir avantajdır. Sadece dil eğitimi için ideal bir ülke değildir Kanada. Aynı zamanda değişik kültürleri içinde barındıran, farklı doğal güzellikleriyle birçok turisti de kendine hayran bırakmayı başarmış bir ülkedir. Yaşam alanları iklim şartları dolayısıyla genellikle güneyde bulunmaktadır. Yaşam kalitesi yüksek olan Kanada, yurtdışından gelecek öğrencilere kapılarını sonuna kadar açmaktadır.

 
Toplam blog
: 6
: 255
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

2000 yılından bu yana yurtdışı eğitim alanında çalışmalar yapmaktayım. Blog okuyucularıma özelikl..