Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kanseri önleyen yiyecekler ve moral

Kanseri önleyen yiyecekler ve moral
 

Kanseri önleyen yiyeceklerle ilgili haber yazının devamında yer alıyor. Bu yiyeceklerin haricinde kanseri önlemenin en önemli yollarının başında bence hayata pozitif bakmak yer alıyor. Eğer benim gibi hayata sürekli olumsuz tarafından bakıyorsanız kansere yakalanma ihtimaliniz yüksek. Kanseri önleyen yiyeceklerle ilgili değişik listeler ve tavsiyeler olsa da en iyi bence internetten bu tip haberleri ve tavsiye edilen yiyecekleri derleyip ortak olanları tüketmek.

Bu yiyecekler kanseri önlüyor

Çağımızın en tehlikeli ve sinsi hastalıklarından olan kanseri yenmek için sadece yaşam şeklinizi değil, beslenme düzeninizi de değiştirmelisiniz.

ELMA SUYU Günde iki bardak taze sıkılmış elma suyu içmek, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 40 oranında azaltıyor.

 SARIMSAK İçeriğinde bulunan güçlü sülfür bileşenleri sayesinde günde iki defa çiğ ya da pişmiş şekilde tüketildiğinde mide kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

TATLI PATATES Geleceğin portakalı olarak kabul edilen tatlı patates, içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde cilt ve ağız kanserini önlemeye yardımcı oluyor.

 KARPUZ Yüksek oranda likopen içeren bu tatlı yaz meyvesi cildin doğal SPF’sinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kanserle mücadeleye destek oluyor.

ALABALIK Omega-3 ve D vitamini bakımından oldukça zengin olan alabalık haftada üç defa tüketildiğinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.


MANDALİNA İçeriğinde bulunan bileşenlerin kanser hücreleriyle savaştığı biliniyor. Fakat mandalinanın kabuklarında bu bileşenlerden daha fazla bulunduğu için kabuklarını rende şeklinde çorbaların ya da tatlıların üzerinde kullanabilirsiniz.

NOHUT Yazın da humus yemeye devam etmelisiniz. Nohut, bezelye ve mercimeğin içinde bulunan polifenoller tümörlerin büyümesini yavaşlatıyor.

ZERDEÇAL Yapılan laboratuvar testlerinde zerdeçalın kanser hücrelerini yok ettiği görüldü. Ayrıca fareler üzerinde yapılan bir araştırmada zerdeçalın meme kanserinin yayılmasını önlediği saptandı.

 TAHILLI EKMEK Lif bakımından zengin olan tahıllı ekmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürüyor. Günde 25 gram tahıllı ekmek tüketmek ise meme kanserine yakalanma riskini yüzde 40 azaltıyor.

http://saglik.milliyet.com.tr/bu-yiyecekler-kanseri-onluyor/kanser/haberdetay/23.08.2011/1430393/default.htm

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..