Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kapalı Pizza Calzone Tarifi

Kapalı Pizza Calzone Tarifi
 

Herkese merhaba! Bugün, Calzone yapıyoruz. Calzone, “kapalı pizza” anlamına geliyor. İtalyanların oldukça meşhur bir yemeği, bizdeki kapalı pideye benziyor. Calzone, yorgun hissettiğiniz, evden çıkmak istemediğiniz, modunuzun düşük olduğu günlerde; evde kendi kendinize yapıp tadını çıkartabileceğiniz, bol karbonhidratlı ve bol hamurlu bir yiyecektir.
 
Malzemeler
Hamuru için;
• 3 su bardağı un,
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 tatlı kaşığı Instant maya,
• 1 yemek kaşığı Zeytinyağı,
• Tuz,
 
Sosu için;,
• 4 yemek kaşığı Su,
• 1 tatlı kaşığı domates salçası,
• Sarımsak tozu
 
İç malzemesi için;
• 400 gram manda mozarella peyniri (isteğe bağlı kaşar peyniri de kullanılabilir),
• Hindi füme,
• 1 adet domates (ince doğranmış),
• taze fesleğen,
• Kekik,
• Karabiber
 
Nasıl Yapılır?
Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve elinizle silindir şeklini verip, üç parçaya
bölün.
• Hamurları elinizle daire şeklinde açın.
• Hazırladığınız domates sosundan sürüp hamurun her yerine yayın.
• Üzerine birkaç dilim mozarella peyniri, ince dilimlenmiş domates ve bir parça da hindi
füme koyup, hamuru kapatın ve bir çatal yardımıyla kenarlarını tutturun.
• Pizzaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp yağlayın.
• 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
• Servis tabağına alın ve yanında fesleğen yaprakları ile birlikte servis edin.
• Afiyet olsun.
 
ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 34
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 43
Kayıt tarihi
: 04.06.18
 
 

İdil Yazar Lise Eğitimini Koç Lisesinde tamamladıktan sonra, Babson College'da Girişimcilik ve Pa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster