Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Kapasite bu kadar

Kapasite bu kadar
 

Göztepe, sahasında oynadığı Akhisar Belediyespor maçında beklediği galibiyeti bulamadı. Akhisar, eğer kazansaydı, Play-off’ u garantileyecekti. Aslında zaten garanti de, matematiksel anlamda kesinleştirecekti. Göztepe ise eğer kazansaydı, Play- off için bayağı umutlanacaktı. Sarı- kırmızılıların aslında kazanmaktan başka çaresi yoktu. Ancak iki taraf da kazanamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Önce Akhisar’ dan başlayalım. Yeşil- siyahlı ouncular üç yıldır beraber oynuyorlar. Yanılmıyorsam 8 oyuncuları altyapıdan. Belediye destek çıkmış, çok güzel tesisleri var. Bunların kaçınılmaz sonucu ise başarı. Akhisar, bu grubu birinci bitirir. Diğer takımlar ikincilik için yarışıyorlar.

Dünkü maçta Akhisar aman aman bir futbol oynamadı. İkinci yarıda şöyle bir geldi gol buldu.

Gelelim Göztepe’ ye. İzmir’in sarı – kırmızılı ekibi, her sezon iki takım değiştiriyor. Yılda iki teknik direktör ortalamasıyla oynuyor. Tesis yok, takım gezgin gibi geziyor. Bunun kaçınılmaz sonucu: BAŞARISIZLIK.

Dünkü maçta Göztepe kötü oynadı diyemem. Belki de sezonun en iyi futbollarından birini oynadı. Özellikle ilk yarıdaki hırs, kazanma azmi muhteşemdi. Taraftarlar takımına gereken desteği verdi. Tek eksik goldü.

İkinci yarıda Mert Somay yerini Şadi Çolak’ a bıraktı. Ben de bunu pek anlamadım. Eğer sakatlık durumu olmuşsa veya oyuncu beni çıkarın demişse diyecek bir şey yok. Ama öyle bir durum yoksa bence çıkarılması yanlış oldu. Çünkü bu takımda banko oynayacak birkaç isimden birisidir Mert Somay. Üstelik ne zaman ne yapacağı da belli olmayan rakip takım için tehlikeli bir oyuncu.

Tam bu değişikliğin ertesinde Akhisar’ın golü geldi. Buna Göztepe 84. dakikada ancak penaltı ile karşılık verebildi. Golü Şadi attı ama ben yine de Mert kalmalıydı diyorum.

Peki iyi oynadı, mücadele azmi müthişti dediğim Göztepe bu hayati maçı neden kazanamadı?

Oyuncular çok iyi niyetliydiler. Hiç birisini suçlayamayız. Ancak, yapabilecekleri bu kadar. Kapasiteleri bu.

Başkan İmam Altınbaş ve Göztepe yönetimi geçen sezon da devre arasında takımı ve teknik heyeti yeniledi. O takım beğeni kazandı. O takım 3. ligin üzerindeydi. Bu sezonki 2. ligin bile kanımca üzerindeydi. Bank Asya 1.Lig’ inde bile rahatlıkla oynayabilirdi.

Ama bu sezon başında o takım da bozuldu. Neden? Çünkü Göztepe yönetimi transfer politikasını bonservisi elinde oyuncuların bedelsiz ve maç başı oynamaları üzerine kurdu. Böylece takım bozuldu. Hatta çoğu oyuncuya kulüplerinizle görüşün bonservis sorununuzu çözün dendi. Benim bildiğim beğendiğin oyuncu varsa kulübüyle sen görüşür ve bir noktada anlaşırsın. Bu yanlış politika sonucu Göztepe’ ye imza atan Emre İşçiler, Balıkesirspor’ a gitti.

Sonuçta yönetimin transfer politikası sonucu bu takım kuruldu. Sezon başladı, idmanlar başladı hala transfer yapılıyordu.

Geçen sezondan kalan oyuncular da bu sene yokları oynayınca sonuç kaçınılmaz oldu. Aslında herkes sezon başında böyle olacağını biliyordu.

Şimdi devre arası yine 10- 15 oyuncu alınır. Al sana ikinci masraf. İmam Altınbaş başarılı bir işadamıdır. İngilizlerin ünlü “ Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.” Sözünü mutlaka biliyordur!

Bu oyuncuların kaçı gerçek Göztepe kadrosunda oynayabilir. Kaleciler Sinan ve Tamer oynar. Recep, Bulut, Ali Mumcu, Mehmet Akif ( düzelebilirse), Evren ve belki bir iki oyuncu daha sayabiliriz. Hüseyin Kartal’ ı sayamayız mesela. Dünkü Akhisar maçında ikinci yarıda o en kritik dakikalarda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kaçırdığı o gol insanı hayretler içinde bırakacak türdendi. Ayağına gelen topa öyle mi vurulamaz! Hem vuramadı hem de kendisini sakatladı, oyundan çıktı. Kasımpaşa herhalde bu seneki performansını görünce iyi bir iş yapmışız diyordur.

Erol Azgın’ a gelince. İyi niyetli olabilir, futbolcu gibi maçı yaşıyor olabilir. Ama bence idari görevine geri dönmeli. Çünkü oyuna yaptığı müdahaleler genelde geri tepiyor. Turgutlu deplasmanını hatırlayın. Yapılan değişikliklerle gömülen takım elindeki maçı son beş dakikada verdi. Aynı şekilde Sarıyer deplasmanında da eğer biraz daha zaman olsaydı maç berabere olacaktı. Erol Azgın, golü attıktan sonra skoru korumaya yönelme gibi çok eski bir taktiği uyguluyor. O mantık da gol yemeyi kaçınılmaz kılıyor.

Sonuçta her şey henüz bitmedi ama iş artık çok zor. İmam Altınbaş’ın artık bazı gerçekleri görmesi gerekiyor. Maçlar oynanmadan kazanılmaz. “Ben süper lige çıkana kadar pek masraf etmeyeyim, 2. ligde de bu kadar para mı harcanır” diye düşünüyorsa bu sıkıntılar yaşanmaya mecbur kalınır.

Kimse Göztepe’yi alsın diye kendisini zorlamadı. Kulüp Başkanı Voleybol takımını ligden çekiyor, Hentbol takımıyla ben ilgilenmem diyor; taraftar bağışlarla yaşatmaya çalışıyor, futbolda da köy görünüyor.

Sonuç olarak Göztepe, işini çok zorlaştırdı. Ancak, diğer sonuçlar sarı- kırmızılıların lehine olup play- off’ a çıkılsa bile kadro ve teknik direktör değişimi şarttır. Tabi, sezon ortasında kimleri bulabilirsen?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..