Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

Kaptanlar semboldür, kolayca alıp satılamazlar

Kaptanlar semboldür,  kolayca alıp satılamazlar
 

Kaptanlar semboldür, kolayca alıp satılamazlar.

Maalesef son 4 yılda 4 kaptan gönderdik, önce Rüştü’yü, hemen arkasından Ümit’i ve yine hemen arkasından Tuncay’ı ve son olarak Aurelio’yu.

Sizce bu normal midir? 4 yılda 4 kaptan gönderdiğiniz de, bu takımın ruhunu da uzaklarda bir yerlere göndermiyor musunuz?

Zor maçlarda insiyatif alacak, yenilgiyi kabullenmeyecek, tribünleri ve sahadaki arkadaşlarını ateşleyecek, gerekirse onların kendilerine gelmelerini sağlayacak kim kaldı takımda?

Her maçta son nefesine kadar mücadele eden Ümit’imizi nedense bir türlü sevemedi seyircimiz, bir türlü bu adamın yıldızı barışmadı seyircinin yıldızıyla.

Rüştü’nün ve Tuncay’ın gidişi ise tamamen yönetim beceriksizliğinden kaynaklandı, Rüştü bizim sembol ismimizdi ve bir şekilde camiada kalması sağlanmalıydı, Tuncay’ın gidişi de en azından bir sene geciktirilebilmeydi.

Yine Aurelio’nun gidişi de yine aynı şekilde tamamen yönetim zaafından kaynaklandı ve son dönemde hiçbir oyuncunun gidişi bizi Aurelio’nun gidişi kadar etkilememiştir, 2-3 milyon dolar daha fazla vererek çözülecek bir mesele iken son 5 sezondur bizi sırtlayan bir futbolcu bir inat yüzünden kaybedilmiştir maalesef, onun kategorisinde yerine alınması düşünülen bir oyuncunun maliyeti nerden baksanız tahminen 10 milyon doları geçecektir.

Bu takımın ruhundan her sezon öncesi bir parça kopartılması ister istemez endişelendiriyor beni, şimdiye kadar oynadığımız maçlar göstermiştir ki bu sezon Aurelio’nun yokluğunun sıkıntısını her maçta yaşayacağız.

Chealse’ye benzemeye çalışırken – ki bence hedef alınan model yanlıştır – bir marka yaratılacaksa eğer, yaratılacak markanın başka unsurlarıda içinde barındırdığını unutmayalım lütfen, nasıl bizim kuşak Cemil’le Fenerbahçeli olmuşsa, Liverpool’un Gerard, Gerard’ın da Liverpool olduğu unutulmamalıdır.

Kaptanlar semboldür, formsuz da olsalar, sakat da olsalar takımlarının başında olmalıdırlar.

Kaptanlar semboldür ve öyle kolayca itilip kakılmamalılar.

Kaptanlar semboldür ve öyle kolayca alıp satılamazlar.


Saygı ve sevgilerimle

Ünal Türkmen

 
Toplam blog
: 39
: 867
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Aşçılar diyari Mengen’ de doğdum, lise tahsilimi Bolu’da, üniversite tahsilimi Adana’da yaptım. İş t..