Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

KARAMEL SOSLU KAYISILI KEŞKÜL

KARAMEL SOSLU KAYISILI KEŞKÜL
 

KARAMEL SOSLU KAYISILI KEŞKÜL

MALZEMELER

1 litre süt

1.5 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı un

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı mahlep

1 paket vanilya

1 yumurta sarısı

1 su bardağı dövülmüş badem içi

20 adet kayısı( çekirdeği ayıklanıp ikiye kesilecek)

KARAMEL İÇİN

3 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANMASI

1 su bardağı sütün içine badem içini koyalım ve kaynamaya bırakalım.

Bir kabın içinde pirinç unu, nişasta, mahlep ve vanilyayı 1 su bardağı süt ile çözüp yumurta sarısını ilave ederek çırpalım.

Kaynayan bademli sütü 2 dakika kadar mikserden geçirelim.

Kalan sütü ve toz şekeri derin bir kaba koyarak ateşe alalım. Pirinç unlu karışımı da ekleyip sürekli karıştıralım.

Koyulaşmasına yakın, ateşi kısarak bademli sütü ilave edelim. Sürekli karıştıralım. Ateşten alınca el mikseri ile çırpalım.

Teflon bir tavada toz şekeri karamelize edelim.

Ayrı bir tavada, çok az tereyağını eriterek kayısıların önce iç kısımlarını ve çevirerek dışlarını kızartalım.( kayısılar tatlı değilse kızartma sırasında içlerine pudra şekeri serpelim)

Servis kabımızın tabanını ıslatalım ve karemeli yayalım. Üzerine kızarttığımız kayısıları dizelim ve keşkülü sıcak olarak dökelim. Daha geniş bir kabın içine sıcak su koyup keşkül kabını içine oturtarak soğumaya bırakalım.soğuyunca en az 2 saat buzdolabında bekletelim.

Servis yaparken daha geniş bir kaba ters çevirelim ve dilimleyerek tabaklara alalım.

Arzu ederseniz, bir miktar Hindistan cevizini yağsız kızgın tavada çevirip üzerine serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..