Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Karar vermek

Bir gün yolunuzu kaybederseniz küçük bir çocuğun gözlerinin içine bakınız. Çünkü bir çocuğun bir yetişkine her zaman öğreteceği üç şey vardır:

-Nedensiz yere mutlu olmak,
-Her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak,
-Elde etmek istediği bir şey için var gücü ile direnmek, dayatmak ve mücadele etmek.


Şartlar ne olursa olsun önemli olan sizin kararınızdır. Geleceğimiz vereceğimiz kararlara bağlıdır. Yanı herhangi bir konuda alacağımız karar, o andan itibaren gelişecek, hareket tarzımızı, düşünce ve inanç sistemimizi etkileyecektir. “Denize yelken açan fırtına ile karşılaşır”. Kişinin karar verme gücüne sahip olması gerektiği gibi, kendi kararlarını da değiştirme gücüne sahip olabilmelidir. Karar Vermek İçin;


Ne istediğinizi bilmeniz,

Eyleme geçmeniz,

Nelerin iyi sonuç verip vermediğini ayırt etmeniz,

Elde etmek istediğinize ulaşıncaya kadar yöntem değiştirmeniz gerekir.

Kararlarınızın, fikirlerinizin kölesi olmayın. Onlar size değil siz onlara sahip olun. Hedefine ulaşamayan her fikir ve kararı değiştirmekten korkmayın.

“Kullanılmayan bilgi unutulmaya mahkûmdur”. Bilgiler kullanıldıkça artar, gelişir. Kullanılmayan her bilgi yok olmaya mah kümdür. Alınmış her yanlış karar tecrübedir. Tecrübe ise güç demektir. Pozitif olmak, duyduğunuz ve okuduğunuz kelimelere ayrıca güç katar. Kararlarınızı mutlaka eylemle destekleyin. Yoksa sadece bir düşünceden ibaret kalır.

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..