Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '21

 
Kategori
Deneme
 

KARGALARIN KARGILARI

Bir tarla kenarında kargalar var, çöreklenmiş ağaçlara ne hayaller kurmaktalar. Çiftçi çalışsın, çalışmayı bırakmasın öyle bir alışsın ki makine kıvamında kargalar âlemini doyurmakla kalmasın ihya etsin istiyorlar.

Haklılar, kendi açılarından haklılar. Hatta çiftçinin kendilerine ürettiği ürünleri vermesi için yarışsınlar istiyorlar. Ne kadar da haklılar. Elbette kendi açılarından…

Günün sonunda çiftçinin emeğini öylece kolayca kargayla kendiliğinden paylaşmayacağı aşikâr. Bunun için birden fazla yol, çok karmaşık formüller bulunması gerekir. Nedir bunlar; ideolojiler, semboller, yepyeni putlar, uyduruk hikâyeler. Sonra en önemlisi içinde bol olmalı korkular…

Ciddi yapılar simsiyah dünyaların habercisi, kapıcısı, yapıcısı, en önemlisi sözün mucidi yapılar halka, halka kapkara bir karga sürüsü gibi simsiyah giyinmiş, en masum yapıların üzerine pir çöreklenmişler.  Birbirini tanıyan birbirinin dostu kargalar tüm dünyada kardeştir hem de karındaştırlar. Rakip görünen yapılar kurar ve hepsi bir oyunu bütüne tamamlar.

Su isteseniz, bir damlacık su, işte o kargalar gider okyanusun ortasına uçarlar. Kargalar uçar gider, kanat çırparlar. Bir hayaldir bu ya; uzak bir yerlerde belki bir güneş açar.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..