Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '15

 
Kategori
Aile
 

Kariyer ve çocuk

Kariyer ve çocuk
 

 
"Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük ilerlemeler ve icatlar yoktur."
                                                                                                             
Albert Einstein
 
Bu söz, dillelendiremediğimiz duyguların tercümanıdır. Aile hayatından tutun da sosyal yaşama, hatta ve hatta dünyayı saran savaşlara kadar içine alan kelimeler topluluğun kısa özetidir.
 
Bir çocuğun hayatı, ailesiyle şekilllenir, çevresiyle zenginleşir. Bu yüzden de sağlıklı nesiller, iyi bir aile ortamında yetişir.
 
Her ne kadar baba evin direği gibi görünse de, anne o evin temel taşıdır. Çocuklarla en çok vakit geçiren annedir. Anne, bir evin gıdasıdır.Merhametiyle,sevgisiyle, bilgisi ve verdiği eğitimi ile o evin cansuyudur.
 
Mutsuz bir çocukluğun  en önemli sebebi, ilgi ve sevgi azlığıdır. Anne ve babasından yeteri kadar sevgi ve şefkat görmeyen çocukların, asabi, hırçın, gelecekte de  potansiyel bir suçlu adayı olabileceği yapılan araştırmalarla da ortaya çıkmıştır.
 
Kariyer mi annelik mi gibi saçma bir mükayeseye girmeyeceğim. Çünkü akıllı bir kadın,kariyer sahibi olabileceği gibi aynı anda iyi bir anne de olabilir. Fakat bunu yaparken kendinden de bir çok şey feda etmeye gönüllü olmalıdır. 
 
Çalışan bir anne olmak, hiç de kolay bir durum değildir. Dengeyi kuramadığınız zaman, tüm iplerin ucu kaçar ve hayatınız sizin kontrolünüzden çıkar. 
 
Yaşadığım ve işin içinde olduğum için biliyorum ki, mutlu bir aile hayatınız yoksa, kaliteli bir iş yaşamınızda olmayacaktır. İşin temeli sağlıklı ve mutlu bir yuvadır. 
 
Bana göre bir kadının en önemli kariyer sınavı, yetiştirdiği çocuklarıdır. Çünkü onun yetiştirdiği çocuklarla gelecek nesiller şekillenecektir. Topluma faydalı bir birey yetiştirmek öyle göründüğü kadar kolay bir iş değildir. 
 
Parayla çocuklarınıza istediği herşeyi alabilirsiniz ama onun, sizinle geçireceği kaliteli bir zamandan elde ettiği mutluluğu ve huzuru asla parayla satın alamazsınız. Çünkü sevginin bedeli yoktur.
 
E_MAİL: nuran_cal@hotmail.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal
 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..