Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Karşı tezin kendi yanlış uygulamaları görülmeli.

Karşı tezin kendi yanlış uygulamaları görülmeli.
 

Bulut gibi değişen politik söylemler, onun kadar güzel olamaz.


Muhalefet her zaman karşı tezin taaruzu olarak değil, İktidar tezinin uygulamalarında kendi fikirlerine göre yanlışlarını göstererek kendi tezlerine de uymadıklarını göstermekle yapılmalıdır. İktidar olarak savunulan fikirlerin kendilerince doğru uygulanmadığı hatırlatılarak savunulan tezin kavramları ile yanlışları ortaya konulmalıdır.

Çünkü sizin karşınızdakiler, zaten size, sizin tenize önyargılı olarak uzak durduklarından sizin söylemlerinizi dikkate bile almazlar. O nedenle kendi savundukları ideolojiye veya inanca ne kadar uzak veya zıttı durumda davrandıklarını göstermeniz gereklidir.

Muhalefet veya iktidar kendi doğruları ile yanlış gördüklerini eleştirir karşı tarafın zaafiyet sandığı tarafını veya öne çıkışlarını. Bu yöntem karşı tarafın taraftarlarının desteğini pek etkilemez. O nedenle karşı tarafın savunduğu sistami iyi tanıyıp kendi sistemine göre yanlışlarını bulmak gerekmektedir.

Genel gerçek şudur ki bütün beşeri sistemler erdemli insan toplulukları ile mutlu toplumlar olsun isterler. Bu hedefe ters, fikirler üreten doğudan batıya hiçbir düşünce ideolojisi ve inanç sistemi veya din yoktur.

Siz kendi dışınızda ki fikirleri ve istemleri tanımadan kendinizi onlara anlatamazsınız. Karşı tarafı görmeden taşları nediye atacaksınız. Ne diye tokalaşıp el sıkışacaksınız. Ne diye güreş tutup gücünü deneyeceksiniz. Öncelikle öğreneceksiniz. Karşı haritayı bilip okumadan sorti yapamazsınız. Top atışı yapsanız ne çıkar.

Öncelikle taraflar birbirinin, yapı malzemelerini tanıyıp öğrenmeleri gerekmektedir. Sosyoloji oluşumuna katkı yapan psikolojik gelişim kaynakları bilinmelidir. Bu beşeri oluşumla meydana gelen evin iç planını bileceksiniz ki kendi yaptığı binanın kulanımına kendi uyuyor mu!

Kendi tezlerinin eksiklikleri, kendi payandalarının takozlarının kaydığının göstergesi olur. Siz kayan payandaları bileceksiniz ki onları önüne sültre yapmış oldukları davranışlarını deşifre edeziniz. Objektif değerlendirme kişiliğini kazanamamış yığınların kendi kişiliklerinin farkına vararak düşünebilmelerini sağlamak için.

Demokrasilede ve özellikle demokratik cumhuriyetlerde görüşleri savunan taraflar, birbirlerinden soyutlanmamalı uzaklaşıp yabancılaşmamalıdır. Bu demokratik devingenliğin ruhuna ters düşer. İktidarın yolu seçimlerden geçiyorsa o halde seçimlerde söz sahibi halkın kucaklayıcısı olunmalıdır. Halk iyi tanınmalı sosyo kültürel değerleri ve buna bağlı sosyo-psikolojisi gözardı edilmemelidir.

Halkın birincil beklentisi geçim derdi olduğu bunun alt yapısında ki feragat ve şükür psikolojisinin inanç kaynaklarından beslendiğini bilmek ve duygularıyla barışık olmak gerekmektedir. Eğer siyasi aktörler bu psikolojik bağı kuramazlar sa gösterdiği doğruları anlatmak imkanı da bulamayacaktır.

Halkın nabzını tutanlar onun iliğini de soracak sistemleri başlarına çorap gibi örseler. Onlara anlatamayacaksınız iktidarın köşe dönmek için sırtlarına bastığını.

Allah'tan başka kimseye kul olunmayacağı herkes tarafından bilinse de veya bazılarınca kulluk deyimi kabüllenmese de yine de biraz rasyonalist ve realist düşünüldüğünde herkesin kula kulluktan kurtulamadığını görecektir.

Ama kültürel birikimi, ama tüketim eğilim ve kültürü vaya sosyolojik birikim etkisi ile.

Sosyolojik ve sistem olarak iktidar yolunun açılması için toplumun cezbedilmesi gereğinden hareketle toplumun her kesimi her yönü ile iyi öğrenilmeli ve tanışılmalıdır.

Ergeç seçime gidecek olan sistemlerin iktidar yolu, doğrularınızı öğretme ve tanıtma vizyonunun durumuna ve bu konuda ki dağarcık potansiyeline bağlıdır.


nariçi: 27.01.08


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..