Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka’ya Belediye Darbesi

Karşıyaka’ya Belediye Darbesi
 

Karşıyaka, ilk yarısını 2-1 önde kapattığı karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 4-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Karşıyaka’nın yakından tanığı Cihat Arslan’ın çalıştırdığı ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor aslında ilk yarıda istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadı. Karşıyaka bu devrede ileride rahattı. Bununla birlikte yeşil- kırmızılılar umut verici değillerdi. Rakibe pozisyonlar verdiler. Nitekim 38.dakikada Can Arat, iki kişinin arasından vurduğu kafayla takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak Karşıyaka bu gole gerekli tepkiyi vermekte gecikmedi. Bu son bölümdeki oyun ikinci yarı için umut verirken skor da bir anda 2-1 yeşil- kırmızılıların lehine döndü.

Bu arada Karşıyaka’nın attığı iki golün de ilginç olduğunu, ama özellikle ikinci golün müthiş bir vuruşla geldiğini belirtmeden geçmeyelim.

Gelgelelim ikinci yarı hiç de Karşıyaka’nın umduğu gibi geçmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan, ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı ve bu değişiklik oyun anlamında etkisini gösterdi. Esasen Cihat Arslan’nın yaptığı değişiklikler İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u olumlu yönde etkiledi ve skorun değişmesinde etkili oldu.

Gerçekten de ikinci yarıda Karşıyaka, defanstaki ciddi kademe hatalarıyla iki gol daha yedi. Ancak bu gollerde bütün suçu defansa atamayız. Çünkü Karşıyaka’da asıl dikkat çeken orta sahaydı. Kaf Kaf orta sahası oldukça zayıftı. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, Karşıyaka orta sahasını hiç zorlanmadan geçip defans ve kaleciyle karşı karşıya kaldılar.

O nedenle bu mağlubiyette temel faktör olarak orta sahadaki etkisizliği ve zayıflığı görüyorum. Bu arada iki takım arasındaki kadro kalitesi de ciddi olarak kendini belli etti. Sait Karafırtınalar’ın yaptığı oyuncu değişiklikleri hiçbir fayda vermedi. Hatta Ali Kemal, son bölümde kart görmekten hakemlerin hatasıyla kurtuldu.

Şu görüntüyle Karşıyaka adına iddialı bir şampiyonluk düşüncesi besleyemeyiz. Umarım yeşil- kırmızılılar ileriki haftalarda toparlanırlar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..