Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '17

 
Kategori
Futbol
 

Kartal Şaha Kalktı

Beşiktaş’ın Atiker Konyaspor gibi ligimizin önemli takımlarından birisini, güzel bir futbolun sonucunda 5-1’lik farklı bir skorla mağlup etmesi büyük önem taşıyor. Siyah- beyazlılar bu farklı galibiyetle liderliklerini perçinleyip şampiyonluk yolunda büyük bir moral kazandıkları gibi, rakiplerine de gözdağı verdiler.

Beşiktaş maça çok hızlı ve iştahlı başladı. Özellikle Talisca, Quaresma, Babel ve Adriano ile rakip kaleyi ablukaya alan siyah- beyazlılar, istedikleri golü bulmak için de fazla beklemediler.

Beşiktaş, 24.dakikadan sonra topun arkasına geçti ve kendi sahasında kalmayı tercih etti. Kara Kartal, bu tercihinin sonucunu da yine golle aldı. Siyah- beyazlılar, ileriye çıkan Konyaspor’un geride bıraktığı boşluğu hızlı bir kontra atak ile değerlendirerek farkı ikiye çıkardılar.

Ev sahibi takım devrenin sonuna kadar bu taktiğini değiştirmedi. Bu da Konyaspor’un Beşiktaş kalesine daha sık gelmesine neden oldu. Bence siyah- beyazlılar topu rakibe bu kadar fazla bırakarak hata yaptılar. Çünkü Konyaspor bu bölümde bir gol bulsaydı Beşiktaş için işler zorlaşabilirdi. Keza benim de defalarca ağır çekimde izledikten sonra topun dizine çarptığını gördüğüm Tosic’in pozisyonunda penaltı verilseydi, Beşiktaş için bu kötü senaryo gerçek olabilirdi.

O nedenle ikinci yarı her iki takım için de büyük önem taşıyordu. Fakat Cenk Tosun, ikinci yarının hemen başında attığı golle maçı resmen bitirdi. Özellikle Beşiktaş yedek kulübesinde başka santraforun olmadığı düşünülürse Cenk’in attığı bu golün önemi iyice kendisini gösterir.

Bu arada Cenk Tosun’a değinmişken dördüncü goldeki becerisini tebrik etmek gerekiyor. Quaresma, Babel, Oğuzhan, pas hataları dışında Talisca ve sakatlıktan çıktığı halde forma giyen Atiba da bu tebrike öncelikle dahil edilmesi gereken futbolcular arasında yer alıyorlar.

Atiker Konyaspor karşısındaki Beşiktaş gerçekten de tam anlamıyla bir mesaj verdi. Siyah- beyazlılar rakiplerini ürkütecek bir performans sergilediler. Yukarıda saydığım futbolcular başta olmak üzere, Beşiktaşlı oyuncular futbolun gereklerini çok iyi bir şekilde yerine getirdiler.

Bu arada 76.dakikadan sonra Gökhan İnler, Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup’un bir arada sahada olmalarının Beşiktaş için taşıdığı önemi vurgulamak istiyorum. Tolgay Arslan’ın satılmasına karşı olduğumu da yeri gelmişken belirteyim.

Kara Kartal, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi. Umarım son ana kadar süren heyecanlı bir yarış izleriz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..