Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Kartal turladı

Kartal turladı
 

Fotoğraf Milliyet gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Ziraat Türkiye Kupası bu sene devleri yutmaya devam ediyor. Beşiktaş’ın kendi evinde Trabzonspor’u 2- 1 ile geçmesinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ da Manisaspor’u deplamanda 2- 1 yenince Bursaspor ve Fenerbahçe’nin ardından Trabzonspor da gruplardan çıkamadan Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti. 

Beşiktaş’ın Trabzonspor karşısına ligdeki Bucaspor maçına göre farklı bir kadroyla çıkacağını düşünüyordum. Herhalde pek çok kimse de benim gibi düşünüyordu. Fakat Schuster bizi yine yanılttı. Beşiktaş, Bucaspor maçındaki ofansif kadrosuyla sahaya çıktı. Böylece Schuster Türkiye’de oynayacağı karşılaşmalar için sinyali verdi. 

Beşiktaş’ın sahaya sürdüğü kadro Trabzonspor karşısında sorun yaşamadığı gibi ofansif anlamda da rakibini boğdu. Bunda Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü on birin de etkisi oldu. Çünkü Şenol Güneş, hafta sonu ligde oynayacağı Fenerbahçe maçını düşünerek ideal on birinden 7- 8 oyuncuyu sahaya sürmedi. Böyle olunca da Trabzonspor takımında gözle görülür bir uyumsuzluk oldu. Bordo- mavililer ciddi boşluklar verdiler. 

Beşiktaş kaliteli kadrosuyla özellikle ilk yarıda Trabzonspor’u sürklase etti. Siyah- beyazlılar pek çok pozisyon buldular. 11. dakikada güzel bir organizasyon sonucunda Almeida ile 1- 0 öne geçen Beşiktaş, 30. dakikada bu sefer Quaresma’nın muhteşem gölüyle farkı ikiye çıkardı. Bu yarıda gerçekten ofansif anlamda siyah- beyazlılar çok güzel işler yaptılar. Trabzonspor’un kendisinden kaynaklanan zafiyetleri ise bordo- mavilileri doğru dürüst pozisyona girmekten alıkoydu. 

İkinci yarı ise sanki başka bir maç oldu. Başlama düdüğüyle birlikte Beşiktaş defansının boşluğundan faydalanan Alanzinho farkı bire indirdi. Hemen bir dakika sonra Pawel Brozek’in kafası Beşiktaş direğinde patlamayıp gol olsa her şey tamamen değişebilirdi. 

İlk iki dakikadaki bu şoku atlatan Beşiktaş oyunda yeniden dengeyi kurdu. Fakat bu yarı ilk yarıya göre farklı bir Trabzonspor vardı sahada. Bordo- mavililer etkili ataklar geliştirdiler ve de Beşiktaş kalesinde pozisyonlar buldular. Bunun üzerine Schuster, 65. dakikada Nobre’yi çıkartıp Fernandes’i oyuna aldı. 

Manisa’dan gelecek skora göre İnönü’deki sonucun çok önem kazanacağı mücadelenin 76. dakikasında Schuster’in Almeida çıkartıp Bobo’yu oyuna alması Beşiktaş Teknik Direktörünün futbol anlayışını ortaya sermesi açısından çok anlamlıydı. Bu durumdaki pek çok Teknik Direktörün hücumcu çıkartıp defans ağırlıklı bir oyuncu sahaya süreceği mücadelede Schuster, yorulan hücumcusunu çıkartıp yerine yine hücumcu aldı. 

İki takımın birlikte çeyrek finale çıkacağı düşünülürken, hatta Trabzonspor da buna inanıp rahatlamışken son dakikalarda Manisa’dan gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un gol haberi İnönü’de dramatik dakikaların yaşanmasına neden oldu. 

Sonuçta Şenol Güneş, Beşiktaş gibi bir takımın karşısına bu kadar farklı bir kadroyla sahaya çıkarak Trabzonspor’un kupayı elinin tersiyle itmesinde etkili oldu. Schuster ise ofans ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkarak hem kupayı istediğini gösterdi hem de rakip tanımadan oyun felsefesine devam edeceğini. Fakat Schuster, defansif anlamda önlemler almazsa her zaman böyle galip gelemeyebilir. Özellikle geriye dönüşlerde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu, ikinci yarının ortalarından itibaren iyice artıyor. 

Son olarak daha önce Göztepe’mizi de çalıştıran Erol Azgın’ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u canı gönülden kutluyorum ve kendilerine başarılar diliyorum. Elde ettikleri başarı az buz değil. Saygı duymak ve tebrik etmek gerekiyor. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..