Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kaset skandalının perde arkası

Kaset skandalının perde arkası
 

Kaset Skandalı'nın ardından yaklaşık bir ay geçti. Ortaya failler çıkmış değil. Peki hükümet bu komplonun üzerine neden gitmiyor? Aranızda hükümetin böyle bir görevi olmadığını düşünenler olabilir. Bir gecede Ana Muhalefet Liderinin tasfiyesi gerçekleştiriliyorsa, ülkenin kaderi değiştirilmek isteniyorsa Hükümet bu olayı aydınlatmakla görevlidir.

Birçok kişi bu olayın Ergenekon Operasyonu'nun siyasi parçası olarak görebilir. Soner Yalçın'da yazısında bunu ifade etmişti. Kaset Skandalının anlayabilmek için dünyadaki gelişmeleri doğru özetlemek, doğru takip etmemiz gerek. Hükümetin son yıllardaki politikalarına bakalım. İsrail'le keskin bir mücadele içinde ve İran ve Arap ülkeleriyle yakınlaşma halinde. Dış politikadaki atakları en çok kimleri rahatsız ettiğine baktığımızda ABD ve İsrail karşımıza çıkıyor. Nitekim Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin içinde montaj bir kaset hazırlandığı ortaya çıktı.

Elimizde aksini iddaa eden bir belge ve bilgi olmadığından şuan için olayın ardında ABD ve İsrail var düşüncesi yatkınlığını koruyor. Bana göre Hükümet bu olaya geç ayıktı. İlk baştaki söylemlerinde bu olayı kesinlikle siyasete alet etmiceklerini ve de bu komplonun parti içi muhalefetin işi olduğunu düşündüklerini ifade ettiler. Daha sonra siyasetin baş savaş malzemesi olarak kaseti kullanmaya başladılar.

Bana göre hükümet bu işin ardındaki dış güçlerden oldukça emin. Nitekim dış politikadaki sıçramalar bunları yansıtır durumda. AKP kendisine alternatif bir siyasi partinin var oluşundan oldukça rahatsız durumda. Nitekim bu rahatsızlığın korku haline dönüştüğü de açık. Kendisine alternatif bir siyasi partinin oluşumunu sağlayan güçlerle satranç oynuyor. Dış politikadaki atakların temelinde bu var. Bunun ne kadar açık olduğunu olayları inceleyerek anlayabiliriz. Hükümet gemilere müdahale olacağını bilmesine rağmen 3 maymunu oynadı. Öte yandan İran'a yaptırım konusunda Hayır dedi. Birkaç yıl öncesindeyse Kuzey Irak'a müdahale için ABD'nin iznini bekliyordu.

Şimdiyse ABD'nin politikalarına uyuşmayan uygulamaları hayata geçirmekte. AKP konumunu korumak için hem ABD ve İsrail'le satranç oynuyor hem de dış politikayı iç politikaya oynuyor.

Peki Hükümet, Kaset Olayının ardında ABD ve İsrail'in olduğunu biliyorsa neden açıklamıyor? Bu işine yaramaz mı? Şu saate kadar olay aydınlatılmadığı için; Deniz Baykal'ın ''İktidar bu komplonun bir parçasıdır, Elimde ciddi bulgular var'' sözü akıllara geliyor.

 
Toplam blog
: 6
: 718
Kayıt tarihi
: 08.06.10
 
 

Adana Ceyhan doğumluyum. Sosyal Demokrat ve Atatürkçü bir kişiliğe sahibim. Üniversiteye gittiğim dö..