Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

07 Kasım '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Kasım Ayında Bahçe Dekorları

Kasım Ayında Bahçe Dekorları

Bahçenizi kasım ayına özel; bahçe dekor trendlerini kullanarak; daha şık,daha hareketli,daha güzel daha bakımlı ve daha dikkat çekici hale getirmek ister misiniz?.....’isteriz’ diyorsanız,aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Buyrun başlıyoruz!.

Balkabağı,süs kabağı; Şuan tam zamanı olan balkabaklarını bu ay hem mutfakta hem bahçede sık sık kullanın. Özellikle turuncu, sarımsı kahverengi renkleri olan kabaklardan büyüklü küçüklü bahçenizin çiçek tarhlarında,kapı girişlerinde veya bitki kümelerinde kullanabilirsiniz.

Fenerler; Kasım ayı ile beraber gündüzler kısaldı, geceler uzadı. Haliyle bahçe kullanımı kısıtlandı. Şık dekoratif fenerleri istediğiniz yerlerde, köşelerde, merdiven basamaklarında kyer vererek bahçenizi akşamda kullanabilirsiniz. Hem güzel bir görüntü hem de hoş vakit geçireceğiniz anlar olacaktır.

Hasır sepetler; Hasır sepetler bahçe trendlerde en çok kullanılan ürünlerdendir. Özellikle doğallığı simgeleyen bahçe dekorlarında sıkça tercih edilmektedir. İster büyük, ister küçük ebatlarda sepetler edinin. Bahçenizin girişlerine, cam-kapı önlerine, yürüyüş yollarına yerleştirin. İçine istediğiniz bitki koyun. Özellikle çicekli bitki daha güzel görüntüler oluşturacaktır.

Kasımpatı çicekleri; Krizantem çiçekleri eşsiz çiçekleri ve çiçek renkleri ile baştan aşağı sonbahar güzelliğini simgeler. Bahçenizin herhangi bir yerine dikeceğiniz kasımpatı çiçekleri bahçenizin biranda havasını değiştirecektir.

Funda bitkisi; Beyaz, pembe,lila,mor renkli çiçekleri ile dikkat çeken funda bitkilerini bahçenizin yarı gölgeli yerlere dikin. Şuan çiçek açma zamanı olan fundaları bitki kümelerinde, sepet içlerinde,çiçek yataklarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çizmeler; Kasım ayı ile devam eden yağmurları bahçede en güzel, çizme giyerek karşılayabilirsiniz. Renkli çizmelerle bahçe içerisinde rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Ya da kullanmadığınız yağmur çizmelerini altlarından birkaç delik açarak saksı olarak tercih edebilirsiniz. İçine dikeceğiniz çiçeklerle bahçeniz, farklı bir görünüm kazanacaktır.

Şal battaniyeleri; Kasım ayı soğunu bahçede rengarenk, sıcacık battaniyelere sarılarak vakit geçirebilirsiniz.

Dökülen Yapraklar; Bahçenizdeki dökülen yaprakları toplayın. Temizleyin ve cam kaseye, kavanozlara,dekoratif tabaklara yerleştirin. Sarı, kırmızı, morumsu, kahverngimsi renkli yapraklar oldukça şık görünüm oluşturacaktır. Bu dekoru ister evinizde, ister bahçe masanızda kullanın.

Rüzgar gülü; Yağmur dedik, soğuk dedik peki rüzgar!. Rüzgarsız bir kasım ayı olur mu? Olmaz tabiî ki!. Sonbahar esintilerini bahçenize yerleştireceğiniz rüzgar gülleri ile göreceksiniz. Bitkilerinizin arasına, saksı içlerine yerleştireceğiniz rüzgar gülleri oldukça dikkat çekecektir.

Rüzgar zilleri; Bahçe kapısına, ev kapsına, yüksek ağaç dallarına veya terasınıza asacağınız rüzgar zilleri sayesinde sonbahar rüzgarını bahçenizde her daim işitebileceksiniz.

Led ışıklar; Büyük veya küçük, bahçenize uygun led ışıklandırma kullanarak bahçe bitkileriniz akşamda fark edilecektir. Bahçede yeni bir görünüm kazandırarak daha hareketli bir hal alacaktır.

Bitki çayları; Havalar soğudu. Soğuk algınlıkları, hastalıklar kapıda.  Bu durumu çabuk atlatmak istiyorsanız;Ihlamur,limon,nane,adaçayı,papatya çayı,kuşburnu…….gibi çaylarını hazırlayın ve bahçenizde afiyetle yudumlayın.

HAYDİ YAZIN!, BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN?

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ/////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI (TARIM TEKNOLOJİSİ ÖĞRENCİSİ)

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..