Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Kasımpaşaspor bir nevi Ankaragücü vakası mı?

Kasımpaşaspor bir nevi Ankaragücü vakası mı?
 

Genellikle futbol konusunda yazı yazmak tercihim değildir. Ancak şartlar çok zorladı bu sefer. Konumuz Kasımpaşa Spor’un Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Beşiktaş’ı 2–1 yenmesi… Ancak konumuz sadece futbol da değil… Siyaset de var ziyadesiyle.

Futbol adına da konuşulacak çok konu var. Örneğin hakemin Kasımpaşa’yı kolladığı izlenimi… Kasımpaşa’nın yenilmezliğine zeval getirmeme çabası…

Bunun altında yattığına inandığım biraz da benim işkilli bünyemin sonucu naçizane tezlerim var.

12 Eylül cuntası dönemine şöyle bir uzanalım. Ankaragücü’nün Kenan Evren’in talimatıyla nasıl birinci lige çıkarıldığını hatırlayalım. Ülkenin başkentinin takımı neden birinci ligde değildi? Darbenin futbola bu müdahalesi, günümüzde Kasımpaşa’nın ligdeki durumuna ışık tutabilir. Kasımpaşa’nın stadının ismi Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan da Kasımpaşalı neticede... Başbakan’ın memleketinin takımı elbette ki yenilmemeli… Hem de kendi isminin verildiği statta… Aman!

12 Eylül dönemine göre işler biraz daha kitabına göre işliyor gibi görünüyor. Sonuçta maçtır. Kazanan biri olacak. Ya da kimse galip gelemeyecek. Hakemin maçtaki tutumu ne şiş yansın ne kebap türünden bir yönetim tarzı izleyip el altından da Kasımpaşa’nın gol yememesi için bazı enteresan kararlar vermesi çok tartışılıyor.

Belki de benim bu düşüncemin gereksiz bir yorum olduğuna kanaat getirilebilir. Bir Beşiktaşlı olarak sıklıkla maç kaybeden takımımın hiçbir maçıyla ilgili bu tip bir değerlendirmem olmadığı gibi, ligdeki durumunu bile takip etmeyen sözde bir taraftarımdır. Ben hep şu Kasımpaşa’nın el üstünde tutulmasına takılmış durumdayım. İşkilli bir bünyem var demiştim.

Öte yandan daha bir tezgâh gibi duran sahaya inip futbolcu tekmeleyen taraftar olayı var. Söz konusu taraftarın Beşiktaşlı görünümlü bir Kasımpaşalı olduğu bildirildi. Neden Beşiktaşlı gibi sahaya inip böyle bir gerginlik çıkarmak istedi? Beşiktaşlı futbolcuları bir Kasımpaşa Sporlu neden provoke etmek istesin ki? Düşündürücü… Sonuç itibariyle Beşiktaş maçı 9 kişi tamamladı.

Ha Beşiktaş çok mu iyi oynadı da kaybetti? Ben anlamam. Top yuvarlaktır, klişesiyle de açıklanabilecek bir durum değil.

Maç sırasındaki tartışılan iki önemli hakem hatası var. Kaleciden dönen top mesela… Bildiğim kadarıyla ofsayt değildir. Hakem pozisyonu kesmese Beşiktaş gol atacak. Kasımpaşalı futbolcunun sahadaki ikinci topu ( ne demekse) ceza sahası içinde eline alıp Beşiktaşlı futbolcunun ayağındaki topa fırlatarak pozisyonu kesmesi madem sarı kart, neden penaltı değil? Oy… Epey daldım futbol yorumculuğuna.

Ya işte bundan dolayı işkilleniyor bu bünye. Başbakan’ın memleketinin takımı yenilmemeli kaygısı, Ankara’nın takımı birinci ligde nasıl olmaz kaygısıyla çok benzer… Ancak yöntemler biraz daha gelişmiş durumda.

http://www.twitter.com/dgnozcn

doganozcanbando@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 87
: 1141
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Uludağ Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. Ancak dört yıldır müzikle uğraşmaktayım. Trompet ça..