Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kasis

Kasis
 

Sözün Özü: Yollara gelişi güzel koyulan kasisler hem can güvenliğini tehlikeye atmakta hem de milli servet kaybına neden olmaktadır.

Araç kullanırken hiç ummadığınız bir anda önünüze bir kasis çıkar fren yapmaya kalksanız arkanızdaki aracın size vurma ihtimali yüksek olabilir, fren yapmazsanız kasisin verdiği darbe ile jant’ ınız eğilebilir, amortisörleriniz patlayabilir.

Sizi riske atan bu kasisi kim koymuştur ?, orada bir kasis yapılmasına ihtiyaç var mı dır ?, kasis koyulmuştur ama neden bir uyarı levhası koyulmamıştır? , bu ve buna benzer bir çok soru kafanıza takılır ama hiç birinin cevabını bulamazsınız.

Bu ülke de isteyen istediği yere kasis yapabilir mi ? Doğal olarak bu sorunun cevabı tabi ki yapamaz. Burası bir hukuk devletidir ve her şey kurallara bağlıdır. Gelin görün ki bu işler hiç de öyle olmaz. İsteyen istediği yere kasisi yapar, hiçbir uyarı levhası da koymaya ihtiyaç duymaz. Kasisi uzaktan belli edecek hiçbir işaret göremezsiniz, bir anda kasisi görünce aniden fren yapmak zorunda kalırsınız, bu sert fren karşısında arkadan gelen aracın sürücünü sizinle aynı refleksi gözetemezse büyük bir ihtimalle gelip arkadan size çarpar. Yok eğer siz böyle bir tehlikeyi göze alamayıp kasisten hızla geçerseniz arabanızın aldığı darbe ile ortaya çıkan sorunlar belki o an hissedilmese bile bir müddet sonra size yüklü bir maliyet olarak geri döner. Bu maliyetler ülke ekonomisine gizli giderler olarak yılda ne kadar bir yük getirir onu da siz tahmin edin.

Her belediye kendi bölgesi içinde rast gele yapılmış kasisleri bir an önce kaldırmalıdır. Kasis gereken yerlere de belediye karar verip, sürücüleri önceden uyaracak tüm görsel uyarıları uygun şekilde yerleştirerek, sürücülerin ve niha-i olarak ta ülkemizin zarar görmesini engellemelidir.

Dr.Erdener ILDIZ

27 Eylül 2007

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..