Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kaşlarda 'Dağınık' Trendi Moda

Kaşlarda 'Dağınık' Trendi Moda
 

Dilay Şahin, Emel Şakur ve Hatice Akçı güzellik sektöründe yaptıkları işlerle dikkatleri üzerine çekiyor.


Almanya’da doğup büyüyen, kendi alanlarında dünyanın en iyileriyle çalışan 3 Türk kadın girişimci Dilay Şahin, Emel Şakur ve Hatice Akçı güzellik sektöründe yaptıkları işlerle dikkatleri üzerine çekiyor. İngiltere’den Türkiye’ye getirdikleri ‘3D Kaş Şekillendirme’ yöntemini uygulayan EMÀY Cosmetics yaratıcıları, Türkiye’den Almanya’ya saç götürüyor; Almanya’dan ise Türkiye’ye kirpik getiriyor. Markanın yaratıcılarından Emel Şakur'a kaş ve kirpik trendlerini  sordum.

- Şu anda kadınların tek kelimeyle tutkunu olduğu iki konuda çalışmalar yapıyorsunuz? Mesleğinizle ilgili daha detaylı bilgi alabilir miyiz?

Üçümüz de Almanya’da doğduk, büyüdük. Ben 14 senedir kendimi kozmetik dalında geliştirdim. Hem cilt bakımiıda, hem makyaj alanında dünyada en iyi ürünler arasında yer alan markalar için çalışıp eğitim verdim. Aynı zamanda  make up ürtist olarak farklı projelerin yöneticiliğini yaptım. Dilay, 2015 yılından bu yana Almanya'da kendi güzellik salonunu işletiyor. Cilt bakımı ve özel uygulamalar konusunda uzmanlaştı. Cilt, güzellik, özellikle de kaş ve kirpik uygulamalarında yenilikleri büyük ilgiyle takip ediyor. Ben, Dilay ve Hatice aynı girişimci ruha sahip olduğumuz için, edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak EMÀY cosmetics'i  kurduk.

- Türkiye’de verdiğiniz eğitimlerin incelikleri nelerdir?

EMÀY Cosmetics olarak tabii ki farklı alanlarda da egitim veriyoruz. Kaş uygulaması dışında yepyeni bir kirpik teknigi getirdik ve eğitimini veriyoruz, Aynı zamanda makyaj eğitimleri de veriyoruz. Her başarılı eğitim sonunda, katılanlar bizden sertifika alıyor. Girişimci ruha sahip olduğumuz icin yenilikleri her daim yakından takip edip, ülkemize sunmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda yepyeni ürünleri de, uygulamarı da Türkiye pazarına sunacağız.

- Son dönemin kaş trendleri neler?
Dünya trendi şu an kaşta da doğallığa yönelik. İnce kavisli kaşlar yerine daha dağınık görünümlü düz kaşlar tercih ediliyor. Ama biz ideal kaşların her seferinde trende göre değil, yüz şekline göre, tarza ve kişiliğe göre belirlendiğini vurguluyoruz ve kadınların tercihlerini o yönde yapmalarını öneriyoruz.

- Kadınlar en çok hangi ünlünün kaşlarını beğeniyor ve kendinde uygulatmak istiyor?
Kadınlar şu an doğallığa yönelik trende ilgi duydukları için bu konuda Şeyma Subaşı, Hande Doğandemir'in isimleri sıkça duyduklarımız arasında.

- Sizin getirdiğiniz ürünlerin özeliklerinden bahseder misiniz?
Cildin dokusuna zarar vermeden, derinin altına işleyen inovativ bir  sistem. Uygulamanın en büyük avantajı ise kullanılan özel ve patentli solüsyon formülünün pasif kıl köklerini tekrar aktive etme özelliği taşıması.
‘Sleek Brows’ yöntemi, İngiltere’den sonra Avrupa'da, Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde çok tutulan bir uygulama. Bu teknik ile kaşları doğal bir yöntemle istenilen şekle sokmak mümkün.

İşlemler nasıl gerçekleştiriliyor? Ne kadar sürüyor?
 
İşlem iki aşamada gerçekleşiyor:

a) Sculpting – Şekillendirme
Özel bir formülasyon içeren boya karışımıyla seyrek noktalar kıl tekniği ile dolduruluyor. Bunun için özel fırça kullanılıyor. Bu formülün özelliği, kıl köklerinin tekrar canlanmasını sağlaması.
b) Building – Oluşturma
Mevcut kıllara ve aralıklara tek tek kıl aplike edilip dolduluyor ve kaşların daha yoğun, doğal ve dolgun bir görüntüye ulaşması sağlanıyor.
c) Uygulama, 4 haftaya kadar su ve silmeye karşı dayanıklı. Etkisi azaldığında uygulamayı yenilemek mümkün.

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..