Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

29 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Katar'ın 2022 Dünya Kupası ve 200-Milyar ($) Dolarlık büyük yatırım

Katar'ın 2022 Dünya Kupası  ve 200-Milyar ($) Dolarlık büyük yatırım
 

2022 futbol sezonu yazında, KATAR' daki * DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONU *


Merhabalar,  

Evet, tam (11) adet lüks ve büyük stadyumların inşaatları ve çevre alt yapı inşaatlar ile birlikte 200-Milyar ($) Dolarlık büyük yatırım. 

2022 futbol sezonu yazında, KATAR' daki * DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONU * turnuvası için yapılacak stadyumlar ve alt tesisleri dahil (Yollar, alt üst geçitler, oteller ve diğer sosyal tesislerin inşaatları için) KATAR devleti kesenin ağzını açmaya başlıyor... 

Toplam yatırmın yaklaşık ( 200-Milyar $ ) civarında olacağı ve şayet bu tesislerin inşaat ihalelerinin ( 100-Milyar $ ) kadarını TÜRKİYE alabilirse, aşağı yukarı inşaat sektöründe ve ekonomik rahatlamada yurdumuzun ( 5 ) yıllık bir ferahlığa girebileceği tahmin edilmektedir. 

Bu ihalelere TÜRKİYE gibi ALMANYA, FRANSA, İTALYA, ÇİN, KORE, JAPONYA gibi devletlerinde ilgi duydukları ve harekete geçtikleri bilinmektedir. Bundan dolayı TÜRKİYE' nin elini çabuk tutup, bu ihalelerden ne kazanabilirse kardır felsefesi ile davranması en büyük arzumuzdur. 

Katar'ın 2022 Dünya Kupası Finalleri için hazırladığı stadyum projeleri oldukça
ilgi çekti. 

1* Lusail Iconic Stadyumu 

Katar, Lusail şehrinde, 86, 250 kişilik kapasiteye sahip Lusail Iconic Stadyumu'nda, 2022 Dünya Kupası için açılış ve kapanış maçlarına ev sahipliği yapmayı planlıyor. 

2* Al-Wakrah Stadyumu 

Katar'ın en eski şehirlerinden birinde olan Al-Wakrah Stadyumu, ilhamını şehrin yerel miraslarından olan balıkçılık ve inci dalışçılığından alıyor. 

3* Doha Port Stadyumu 

Doha Port Stadyumu, körfezde yapay bir yarımada üzerinde olacak. Dış yüzeyi soğutma işlemine yardım için akan su ile çevrili olacak.

4* Al-Khor Stadyumu 

Deniz kabuğu görüntüsü ile esnek bir çatıya sahip olan Al-Khor stadyumu, futbolseverlere Basra Körfezi'nden harika bir görünüm sunacak.

5* Umm Slal Stadyumu 

Umm Slal Stadyumu'nun tasarımı geleneksel Arap kalelerinin modern bir yorumu. 

6* El-Gharafa Stadyumu 

El-Gharafa Stadyumu, Katar'ın yenilenen üç stadyumundan biri. İki kat büyütülecek olan stad 21 bin 175 kişi kapasiteli. Dış duvarları süsleyen kurdeleler ise dostluk, hoşgörü ve saygıyı temsil ediyor.  

7* Khalifa International Stadyum 

Yeniden tasarlanması planlanan 3 stadyumdan sonuncusu olan The Khalifa International Stadyum, 2006 Asya Oyunları'na ev sahipliği yapmıştı. 

Stad, kısmen kapalı bir otuma bölümü ve uzun kemer özelliklerine sahip. 

8* Al-Rayyan Stadyumu 

Al-Rayyan Stadyumu Katar'ın mevcut stadyumlarından biri. Stadın kapasitesi iki kat artırılarak, çevresi bir tür membranla kaplanıp, üzerinden TV/video yayını yapılacak. 

9* Education City Stadyum 

Çeşitli üniversite kampüslerinin ortasında yer alan Education City Stadyum'un dış cephesi geceleri göz kamaştıracak olan bir elmas şeklinde...

10* Spor City Stadyum 

Geleneksel Arap çadırlarından esinlenerek hazırlanacak olan Spor City Stadyum, gelecekteki spor etkinlikleri ve konserler için de ideal bir yer olacak. 

11* Al-Shamal Stadyumu 

Al-Shamal Stadyumu için körfezde sıkça kullanılan balıkçı botlarından esinlenilmiş. 

Katar Üniversitesi Stadyumu 

Katar Üniversitesi Stadyumu, geleneksel Arap geometrik desenleri ile süslenecek. Dünya Kupası sonrasında stadyumun oturma kapasitesi üniversite öğrencisi olan sporcuların kullanımı için küçültülecek.

* KAYNAK * - BuTiK GaZeTe - 

http://intsangaz.tr.gg/Sayi-_-159-_Katar-h-%26%23305%3Bn-2022-D.ue.nya-Kupas%26%23305%3B-.htm 

İlgili LİNK * Katarın 2022 Dünya Kupası Finalleri için hazırladığı stat projeleri 

NECİP KÖNİ - ADANA / TR 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..