Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '10

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Katliam

    19 Aralık 2000 tarihi Bayrampaşa, Ümraniye, Çanakkale ve diğer 17 cezaevindeki ''sözde'' hayata dönüş operasyonun tarihidir. Cezaevlerinin F tipi hücre sistemine geçişini engellemek için tutukluların başlattığı açlık grevini daha sonra ölüm orucuna çevirmeleri üzerine yapılan operasyonla 2'si asker 30'u hükümlü toplam 32 kişi hayatını kaybetmiştir.

    Yani ''sözde'' hayata dönüş operasyonu tam bir katliamla sonuçlanmıştır. Ölüm orucundaki insanların üzerlerine lav silahlarıyla, öldürücü dozun üzerinde gaz bombaları ile gidilmiştir. Ve insanlar diri diri yakılarak öldürülmüşlerdir.

    Bu olay ülkemizdeki kaçıncı katliamdır bilmiyorum ama şunu biliyorum bu katliamında üzerine gidilmeyip esas suçlular-katiller yargılanmıyor ve ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda hala dolaşabiliyorlar. Bununlada kalmayıp katliamdan 4 yıl sonra bu katliamın mimarlarından Ali Suat Ertosuna AKP hükümeti kararırla, devlet bakanı Cemil Çiçek tarafından Devlet üstün hizmet madalyası veriliyor.

    Katliam yapanlara aferim verildiği sürece, haksızlıkların üzerine gidilmediği sürece bu ülkede katliamlar haksızlıklar bitmeyecektir bitmesini beklemekte saflıktan öte bir şey olmayacaktır. 12 eylül referandumuyla 12 eylül darbecilerinden hesap sorulacak safsataları ile sağda solda ağlayan insanlar referandumdan çıkan evetten sonra söyledikleri her şeyi adeta unutmuşlardır.Hiçbir 12 eylül darbecisine dava açılmamıştır, yargılama yapılmamıştır.Akp hükümetinin bir oyunu daha böylece sona ermiştir.Olan bu insanlara referandumda evet oyu kullanıp sonra büyük bir yanılgı içine düştüklerini gören 12 eylül mağdurlarına olmuştur.Birkez daha kandırılmanın acısını yaşamışlardır.

    M.A.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 183
    Kayıt tarihi
    : 26.11.10
     
     

    24 yaşındayım. Mardinliyim. 2005 yılında Y.T.Ü M.Y.O end. elektronik bölümünden mezun oldum. Bir oto..