Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kedi ve ciğer

Kedi ve ciğer
 

Kedi ve ciğer


Başarılı insanlar çoğumuzun ilgisini çeker.

Kimi takdirle karşılar başarıyı, kimi de çamur atacak yer arar. Bu gibiler genelde kıskanlık krizleri içerisinde kıvranan kişilerdir. Kendilerinin yeteneksizliğinden dolayı başarıya ulaşamamış olan bu varlıklar, çevrelerinden biri o kendilerinin hep isteyip de ulaşamadığı makama gelince, en basitinden o mevkiyi karalamaya çalışırlar.

Buna çok fazla güçleri yetmiyorsa ya da korkuyorlarsa, bu kez de o mevkiye getirilen kişiyi, oraya bileğinin hakkıyla geldiğini bildikleri halde, karalama gayretine düşerler. Bazıları da bunu elinde olmadan yapar. Bu tipler genelde ruh hastasıdırlar. Yazarınız böyle bir örneği bizzat yaşamış, kendisinden şikayetçi olan kişinin ruh hastası olduğu da ortaya çıkmıştı. Traji komik bir konudur. Anılarımı yazdığımda okursunuz…

Psikolojik çözümlemelerimize devam edelim. Başarı merdiveninde yükseldiği her basamağı hak ederek tırmanmış bir kişi eğer onlardan yaşça küçük hatta neredeyse yarı yaşındaysa bu tipler daha da çok bilenirler. Çamur atarlar ama başlarına dert açılmasından korktuklarından, bunu bile sinsice, “laf çaktırarak” yapma yolunu seçerler.

Neyseki bu çamurcu tipleri bilen bilir de kimse aklına bile takmaz, dediklerine değer vermez. Kendileri söyleyip, kendileri dinler.

Bir de eğer varsa çevresindeki üç beş şakşakçıları.

Onlar da kerhen. “Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş” ata sözü bu tipler için söylenmiştir zaten.

Bugün sizlere başarı ve çekememezliğin dayanılmaz ağırlığı konusunda çok kısa bir deneme yazmaya çalıştım. Uzatsam birileri üstüne alınıp kendini nimetten sayar. O yüzden burada bitirelim.

Haaa... Birden aklıma geldi. Gerçi konumuzla bir ilgisi yok ama kendisini bu stunlardan tebrik etmek istedim. Eski çalışma arkadaşım Aysın Komitgan Bursa Hakimiyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. Mesleğe çömez muhabirlikten başlayıp, yetenekleri sayesinde sindire sindire yükselen Aysın arkadaşımı yürekten kutluyorum. Daha nice başarılara...

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..