Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '18

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Kedilerle Yaşamak (Alıntı)

Kedilerle Yaşamak (Alıntı)
 

Evinizde kedi var mı?


Kıyafetlerinizde delikler, tüyler olur. Perdeleriniz tırnak takıla takıla çekilmiş iplerle, koltuklarınız pençe izleri doludur. Kollarınız, elleriniz ve yüzünüzde bu jilet tırnaklardan nasibini alır.

En sevdiğiniz yatak örtüsünün üzerinde kakalara basılmış patilerle yapılmış izler bulursunuz.

Eve 20 tane tırmalama tahtası alırsınız ama kediniz gider en sevdiğiniz masanın ayaklarında tırnak biler. Bir ton para harcar, en güzel kedi minderlerini alırsınız ama kediniz gider mutfak dolabının üstünde yatar. En pahalı mamaları alırsınız yemez, gelir sizin ensenizden uzanır, patlamış mısırlarınıza dadanır.

Süpürgeniz sürekli prizde takılı, Vileda kovanız hazır suda bekler. En iyi dostunuz tüy toplama bandı rulosu ve ıslak mendildir. Tüylerini yalar yaladıktan sonra topak halinde özenerek serdiğiniz masa örtüsüne kusarlar.

Dışarıda öldürdüğü kuşu, fareyi eve getirir yerler. Kertenkelenin kuyruğunu, çekirgenin tek bacağını kopartır, yemeden önce onunla oynarlar... Kedi milleti arızalıdır. İstediğini yapar. Evin asıl sahibi olurlar. Siz bir kedi besliyorsanız misafirsinizdir. Ancak sizi bunlarla uğraştırırken size öyle şeyler verirler ki... kedilere aşık olursunuz....

Her şeyden önce elinizde Vileda ile sabah akşam yer siler ve elinizle evden tek tek kedi kumu toplarsınız, egonuz sıfıra iner. Kediler size "ben" değil, "biz" demeyi öğretir. Eşyanın değil, sevginin kıymetini bilirsiniz.

Ağlarken gelir göz yaşlarınızı patileri ile silerler. Bir yeriniz ağrıdığında gelir tam olarak o ağrıyan yerin üzerine yatar ve ağrıyı geçirirler. Evinize gelen kötü ve sizi üzecek insanlar, ya kedinizin olduğu eve giremez, girse de uzun süre duramazlar. Kediler enerjitik ve ruhani bekçilerdir. Bu yüzden peygamberlerin, büyücülerin, liderlerin hatta mısır firavunlarının kedileri vardı.

Kedi mırlaması sinirsel ve ruhani hastalıkların tedavisinde 5000 yıldan beri kullanılıyor. Kediler pek çok kültürde, ‘şifacı bekçiler’ olarak adlandırılır.

Kedilerle uyursanız kabus görmez ve dinlenmiş uyanırsınız. Stresli bir günden sonra kucağınızda 2 dakika sevin, stres sinir kalmaz.. Sokak kedilerini azaltırsanız, evlerinizi fare ve hastalıklar sarar. Kediler ekolojik  denge ve nüfusunda dengesidir.

Kedilerden korkan, tiksinen, uzak duran insanları gözlemleyin. Korkuyorlarsa psikolojik sorunları olur; sevmiyorlarsa mutlaka kötü insanlar olurlar. Bu o kadar belirleyici bir kıstastır ki, sadece bununla hayatınızdaki insanları belirleyebilirsiniz.

Kedi beslememiş, onlarla uyamamış insanlara; ‘fanatik’, ‘deli’, ‘sorunlu hayvan sever’ olarak görünürsünüz. Çünkü kedilere bulaşmış herkesin çantasında sokakta vermek için bir parça kedi maması olur.

Kediler sevildiğinde ortalama değil çok sevilirler ve ancak onlarla vakit geçirenler bilir ki; kesinlikle hayvan değiller. Kuvvetle muhtemel kediler başka bir dünyanın canlılarıdır.
Yapabilirseniz –imkanınız varsa- kışın bu ilk günlerinde muhtaç bir sokak kedisini evinize alın, hayatınız değişsin.

Joseph erdem

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..