Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Kemalizm engel mi?

Kemalizm engel mi?
 

Çocuklarımıza okuturken, Kemalizm ve bu ilkeler yanlışmıydı diyeceğiz. Kemalizm, Anayasa'dan çıkınca eğitim öğretimdeki müfredatta yer bulabilecek mi? Atatürk'ü anlatmayacak mı öğretmenler, hangi fikirlerinden vazgeçtik diyecekler.

Dün bir bugün iki, meclise adım atmadan, devletin kurucusunun ilkerini hedef alma hangi siyasi ahlaka sığar. Bazıları yemin etmeden niyetini serdediyor. Yani yarın yemin etse de ayağını yerden kaldırmış mı olacak? Biz fikren Atatürkçüyüz diyorsanız başkalarına kefil kim olacak, herkesi kendiniz gibi bilmeyiniz.

Böyle, devletin kurucusunun fikirlerine nankörlük olur mu? Bu devlet kurulurken senin ecdadın bu ana ilkelere karşı mıydı? Çağ değişti diyemezsiniz, siyasi ve emperyal gayeler sınırlarımızın yanında. İçeri giren kurtçukları özümüzden kemirmeye başlamış. Siz hangi gezegendesiniz? Huzur bulmak için taviz verecekmiş, osmanlının son dönem tarihini hiç mi okumadınız? Her konuşan devlet adamının birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bu zamanda sözleri ile konuşmaya başlarken günümüzde.

A.B. hikayeleri hoş geliyorsa, uyutma masallarıdır. Dökümantasyonunu, broşürlerini çoktandır okurum. Standartları kendileri içindir. Bize sadece oyalama takdiği ile iç bütünlüğün çözülmesi için elbise biçiyorlar. 95'lere kadar herkes savunuyordu ama tutucu değilim diye düşünüyorum. Şimdi şartlarımıza uyarsa evet.

Şimdi bütün bunları herkes tartışıyor da, daha meclise girmeden, kendilerine takılan engel olduğunu mu fark ettiler? Peki devletin temel ilkelerini, benimsemeden yapılacak yeminin samimiyetini kim tescil edecek, yapılacak yeminin ne geçerliliği olacak? Yemin geçerli değilse tescilli MV. ünvanı nasıl kazanılacak.

Azıcık düşünün, hiç mi belleğiniz hatırlamıyor? Bu devletin kurucusu halkı için yaşamış, düşünmüş, onlarla birlikte karar vermiştir. Milletin şehit kanı harç olmuş, Atatük ilkeleri formül.

Atatürk ilkelerini savunan, halkın nabzına göre şerbet veren hakikaten milletin hepsini kucaklayan sosyo, ekonomik politikalar üreten siyasal alternatif yok diye, fırsat mı saymak gerekir? Bu, bu devletin kurulmasında emeği geçenlere ve ilkelerle, bu güne gelmesine vesile olunmasına yapılan en büyük nankörlüktür.

Beyler, bu devleti kim kurdu? Kurarken karşılaşılan badirelerden daha büyük handikapları mı yendiniz, atlattınız mı ki? Bu devletin temel yapısına katkınız nedir? Bari katkı yapanların emanetine saygı duyun.

Muhafazakar politikalar; saygısız, geçmişi reddeden, geleceği belirsiz siyasal dönüşümlere hangi yetki ile evet diyeceksiniz. Halkın büyük çoğunluğu, AKP ye devletin temel ilkelerinin değiştirilmesi için oy vermedi. Ekonomik gidişteki istikrara oy verdi. Yoksa samimiyseniz, bu konuyu niçin seçimden hemen sonra gündeme getirdiniz. Programda var lafları tepkiyi hafifletmek, cephe genişletmektir.

Bir konuda uzman olmak, akademisyen olmak, bu yelpazeye denk gelen her politikaları doğru objektif değerlendirecek anlamı çıkmıyor günümüzde. Şu popüliterlik sonunda o dağlara kar yağdırıyor. Çıkıyorlar herkesin alkışlayacağı ağızdan demokrat, özgürlükçü, oluyorlar kamuoyundan puan toplayıp yetkili duruma gelince ne oluyor anlaşılması güç. Bilimin objektif olduğu ve bu işle uğraşanların, şahsi ikbal peşinde olmadıkları çok az görülmektedir. Arada Sayın, Şener gibi bilimi tecih edenler zor bulunur, kararından vazgeçmezse.

Ha unutuyordum, fazla uzasında istemiyorum. Bu devlet kurulalı kaç yıl oldu da temel taşları ile oynamak aklınıza takıldı? Atalarımıza hiç mi bakıp, örnek alıp büyük ders almıyorsunuz? Osmanlı İmparatorluğu, beylik olarak köyde kurulmuş, kurucusu beymiş, daha sonra Avrupa-Asya trans Osmanlı devletine dönüşmüş, daha sonra süper gücü alt edip İmparatorluk olmuş ama süper padişahlar artık yetti bu Osmanlı, şu kadar yüzyıl geçti, ben dedemin bilmem kaçıncı dedesi ise hala ne diye onunla bu süper imp. isimlendireyim mi dediler, kuruluş prensiplerini mi değiştirdiler? Hayır, onlar onurlu şekilde saygı duydular.

Hayır, devletin temel ilkelerine saygı göstererek de pekala dürüst sosyo-ekonomik politikalar icra edilebilir. Bu temel ilkelerimiz memleket için çalışana engel değildir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..