Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

Kemalizm

Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerinin ve görüşlerinin takipçisi olma anlamını içeren, söylerken bile insana güven veren bu güçlü kelime; KEMALİZM. Ülkem insanının 12 yıl öncesine kadar, bir an bile tereddüt etmeden dile getirebildiği bir ideoloji idi. 
İdeoloji idi diyorum çünkü insanımız artık tedirgin, çıkarlarının tehlikeye düşeceği korkusuna kapılmış ve bu korkunun kaynağının da ne yazık ki Kemalizm anlayışı olduğunu düşünmeye başlamışlar.
 
Türk milletinin sırf çıkar tehlikesi yüzünden, bozulmaya yüz tutmuş Atatürkçü düşünce yapısını; üzerinde rahat rahat dolaştığımız topraklara kanını akıtan şehitlerimize ve Kurtuluş Savaşında mücadele eden ordumuzu daha güçlü kılmak adına, dişinden tırnağından arttırdığı yiyeceği ve giyeceği devletimize bağışlayan ailelerine nasıl açıklarız?Onlar Atatürk'ün izinden gidip, bu toprakları vatan yapmadılar mı? Peki bizim bu durumun hangi yönünden korkmamız gerekiyor?
Bu ideoloji nin bozulmaya yüz tutmasının tek sebebi ''Laiklik'' ilkesinin, aydın geçinen bir çok kesim tarafından yanlış algılanmak istenmesinden kaynaklanmaktadır.
LAİKLİK: Din işlerini, devlet işlerine karıştırmayan, DEVLET işlerini dinden ayrı tutan!!!! ( Devlet ile İnsan'ı karştırmayalım)
 
Anayasadan T.C.'nin resmi dini İslam'dır. İbaresi çıkarıldıktan sonra, kimsenin dini elinden alınmadı. Aksine herkese din ve vicdan özgürlüğü verildi.
Ve bu özgürlük ile diyorum ki; din insanların kendi dünyasında yaşaması gereken bir inançtır. İnanç ve onun getirdiği sorumluluklar Allah ve kul arasındadır. Hiç kimse bir başkasını inancı gereği yargılayamaz ve baskı altına alamaz! 
KEMALİZM' DEN KORKMUYORUM!!
 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..