Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kemer, 18. Akpınar Yayla Şenlikleriyle yapılan yatırımların açılış törenlerine birlikte sahne oldu

Kemer, 18. Akpınar Yayla Şenlikleriyle yapılan yatırımların açılış törenlerine birlikte sahne oldu
 

VALİ TAPSIZ, BURDUR KEMER YAYLA ŞENLİĞİNDE


Burdur/ Kemer ilçesi Belediye Başkanı Durmuş Erdem, geleneksel 18. Akpınar yayla Şenliği gösterilerini, ilçede daha önce yapılmış olan yatırımların açılış törenleriyle şenlendirdi.   

Burdur/ Kemer ilçesinde Belediye Başkanı Durmuş Erdem, geleneksel 18. Akpınar Yayla Şenlikleriyle ilçeye daha önce getirilmiş olan hizmetlerin açılış törenlerini birarada yaparak ilçeyi şenlendirdi.

Açılışa Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur AKP Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Kemer Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Burdur Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, Kemer ilçesinde Belediye tarafından yaptırılan açık pazaryerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Burdur’un en az nüfusa sahip ve en küçük ilçesi olarak bilinen Kemer ilçemizde göreve geldiğimden bu yana yaptığım çalışmaların sonunda bu gün altında açılışını yapacağımız pazaryeri 500 bin liraya malolmuştur. Bu pazaryerinin maliyetinin % 5o’sini İller Bankası katkısıyla, kalan bölümünü de belediyemiz imkânlarıyla yaptırdık. Burada haftanın bir günü kurulacak pazarda insanımız ve esnafımız ayağı çamura başı yağmura maruz kalmadan rahatça ihtiyaçlarını görebileceklerdir. Ayrıca haftanın diğer zamanlarında halkımız sosyal ve kültürel etkinliklerini yapabileceklerdir.” Dedi.  

Başkan Erdem konuşmasına devamla, “ayrıca ilçemizde yapılan yatırımlar içinde gençlerimizin sportif faaliyetlerini sürdürmelerinin önünü açacak iki yatırım daha yaptık. Bunlardan biri, ilçemizde gençlerimizin içende futbol oynayacakları bir halı saha tesisidir; bu tesis için de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkı ve çabalarıyla 175 bin lira harcanmıştır; ayrıca hemen yanına da Türk Telekom şirketi tarafından bir internet evi yaptırılmıştır.” İfadesini kullandı. Başkan Erdem, “öte yandan ilçemizin yıllardan bu yana kanayan yarası olan dere ıslahı meselesi halledilmiş, bunun için de bizim ve ilgili kuruluşların çalışmaları ile 1 Milyon lira harcanarak sorun ortadan kalkmıştır.” Şeklinde konuştu.  

Burdur Valisi Süleyman Tapsız yaptığı konuşmada, “Kemer, Burdur ilimizin en küçük nüfuslu, ancak ekonomik açıdan her geçen gün gelişmekte olan ilçeleri arasında olduğu”nu, “daha önce burada bilhassa kış günlerinde ilçenin halkı çamur ve yağmur altında ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldığı günlerin geride kaldığı”nı, “ilçe için Belediye ve Devlet yatırımları konusunda hazırlanan projeler hayata geçirildikçe Kemer ilçesinin her geçen gün çehresinin değişmekte olduğu”nu belirtti.

Daha sonra açık pazaryeri ve halı saha tesisleri ile internet kafeterya tesisleri hizmete açıldı.   

İlçe Merkezindeki açılışlardan sonra bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Akpınar Yayla Şenliklerine 20 km dağa tırmanılarak ulaşıldı. Geleneksel Yörük kültürünün yaşatılması için düzenlenen şenliklerde halk aileleriyle piknik yaparken, protokol ve misafirlere her yıl olduğu gibi pilav üstü kavurma, ayran ve tatlı ikram edildi. Başkan Erdem, ilçeye yardım ve katkısı olanlara onurluk verdi. Sanatçıların türkü söylediği şenlikte ekipler de yöre oyunlarını sergiledi.   

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..