Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '18

 
Kategori
Dünya
 

Kendi Parasıyla Rezil Olan Süper Güç

Kendi Parasıyla Rezil Olan Süper Güç
 

ÇANAKKALEYİ ANIMSATAN BİR HAREKAT "ZEYTİN DALI"


Türk bu haydut devletler sayesinde tarihine bir destan daha eklemiştir. TSK, Zeytin Dalı Harekatının ardından kısa bir süre sonra ikinci bir Zeytin Dalı harekatıyla, Suriye bataklığına girmiş ve bizim bile tahmin edemediğimiz sürat ve başarıyla ilerlemiştir. Sivillere gösterilen hassasiyete rağmen hedefine çok kısa bir sürede ulaşmıştır.

Zeytin Dalı Harekatının 18 Mart Çanakkale Zaferi Milli Bayramına denk gelmesi de çok manidar olduğu kanaatindeyim. Zeytin Dalı Harekatında’da tıpkı Çanakkale muharebelerinde olduğu gibi havada mermilerin çarpışarak iç içe girmesi de ayrı bir anlam katmıştır.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 41. gününde 9 askerimiz şehit oldu., 12 asker ise yaralandı. Askerlerimizin bile bile şehadete yürüdüğü çatışmanın arkasından Keltepe mevkii ele geçirildi. Bu tepe ele geçirildikten sonra tepenin adı şehitlerimizin adına "Şehitler Tepesi" olarak isimlendirildi. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

O kadar ısrar ettik ama anlatamadık. Adamların genomunda var bir haydutluk, hırsızlık, dolandırıcılık, hıyanet ve dalavere. O zaman şu askerlerinizin üzerindeki terör amblemlerini bari çıkarın, askerlerinizi terörist gibi gömmeyelim dedik onu da duymadılar. PENTAGON Terörist askerlerine ve bölgeye emek emek gönderdikleri 5.000 tır silah ve mühimmata teröristlere ve bu teröristlerin içerisinden seçip ABD’de özel kuvvet eğitimi verdikleri sözde askerlerine ve general ilan etikleri elebaşlarına güveniyorlardı.

Güveniyorlardı ama bu kurgu PENTAGON’un başına çöktü. Sen o kadar emek ve para dök ama hiçbir sonuç alama. Türk askerinin namlusunu gören arkasına bakmadan kaçıyordu. Bir müddet sonra tamamen bir bozgun yaşandı. Kadın kıyafetleri içerisinde kelleyi kurtarmaya çalışanlar mı ararsın, salya sümük kendilerini bırakıp kaçan komutanlarına sayıp sövenler mi ararsın? 

 Bu PENTAGON için çok büyük bir yıkım olmuştur. Düşünün bu dünyanın tek lideri olduğunu ilan eden, her coğrafyada burnu yukarıda dolaşan ve dünya üstünde binlerce üssü olan bir devlet. Biliyorsunuz ki; ABD’leri liberal bir devlettir. Orda her şey paradır.Trump: Ortadoğu'ya 6 trilyon harcadık, hiçbir şeyde elde edemedik. Bu parayla ABD'yi iki kere kurardık Bu kayıp kapital sistem için çok acı bir kayıptır. Burnu büyük olanın burnu sürtülmekteydi. Bu onlara inleyen bir keman gibi hüzün verirdi ve içlerine otururdu. O kadar kendilerinden emindiler ki; hiç kaybedecekleri akıllarının ucuna bile gelmemişti.

 “Keşke 15 Temmuz Türkiye’yi Parçalama Harekatı başarılı olsaydı da bu hamleye gerek kalmasaydı” diye düşündüler. 15 Temmuz Türkiye’yi Parçalama Harekatı yüce Türk milletinin sinesinde karşılanıp bertaraf edilince PENTAGON ilk dünya klasmanında rezilliği tatmış oldu. Hele, Türkiye gibi 1952’den beri kendi şemsiyesinin altında yaşayan bir devletçikten böyle bir tokat yemek, kolay yutulur bir lokma değildir. Yutulamaz. Hadi ıkındın sıkıldın yuttun, bu sefer kolay hazmedilemez. Bu netameli konu bir külçe gibi oturdu müsebbiplerinin midesine. Bu nedenle PENTAGON, Türkiye’ye Suriye üzerinden bir harekat yapılarak, başarısız 15 Temmuz Türkiye’yi Parçalama harekatının intikamı alınmak ve bu bozgunu telafi etmek zorundaydı. Bir diğer zaruret, halen Türkiye’nin diz çöktürülmesine ihtiyaç bulunmaktaydı. Bir diğer konu bir veya birkaç deneme gerekse de bundan vazgeçmek gibi bir lükslerinin olmadığını düşünmektedirler. Türkiye ile eşit bir ülke gibi bir anlaşma yapmak bu büyük burunluların aklına bile gelmiyor, akıl edipte söyleyenlere kulak bile asılmıyor, ancak kulak sallanıyor. İşte Türkiye’de o kulakları binlerce kilometre öteden dünyanın gözü önünde ve gözünün içine baka baka koparıyor.

PENTAGON, yıllardır PKK’yı Türkiye’nin başına musallat etmişti. Her türlü ihtiyacını ve gereksinimlerini İncirlik üssümüzde bulunan ABD hava araçlarınca karşılamıştır. ABD’nin PKK’dan oluşturduğu terör ordusu 33 yıldır bölgede Türkiye ile mücadele ediyordu ve coğrafyayı kararış karış biliyordu. Yani Türk askerine saldırmak konusunda üst düzey bir bilgi birikimi ve tecrübesi vardı. Türkiye’nin 33 yılını yemiş, tüketmişti. Başına büyük bir bela olmuştu. Şimdi Türkiye’nin başını ezmenin zamanı gelmişti. Bütün hazırlıklar tamamdı. 5.000 tır en son teknoloji silah ve mühimmat, ABD özel kuvvetleri ile desteklemiş özel eğitilmiş birlik, yıllar öncesi yapılmış bir tahkimat, ordu sistemine geçmiş ve başına (sözde) bir general atanmış bir birlik.

Daha ne olsun. ABD’leri yapması gereken her türlü yardımı ve desteği vermiş. Allah var elinden geleni arkasına koymamıştır. Müttefiki olan, Türkiye’ye bile parası ile verilmeyen silah ve mühimmatın fazlasını size ücretsiz olarkak adresinize teslim etmiş. PENTAGON size daha nasıl yardımcı olsun.

Fırat Kalkanı harekatında kendi gücünü, kabiliyetini, irade ve azmini test eden FETÖ'den arındırılmış olan TSK, Zeytin Dalı Operasyonu ile gerçek gücünü ve kabiliyetini dosta düşmana sergilemiştir.

Bu testlerden büyük bir başarı elde edilmiştir. TSK büyük bir bir patlamayla Gökyüzü’ne lavlar atarcasına bir çıkış yapmıştır. Böylelikle dosta düşmana ve içerideki hainlere çok büyük ve içi dolu bir mesaj verilmiştir. Lakin PENTAGON terör örgütleri ile birlikte bir harekat yapmakta ısrar etmiştir. Müttefiki olan Türkiye’nin birlikte teröre karşı mücadele etme teklifine olumlu bir cevap verememektedir. Çünkü; zaten nihai hedef Türkiye’yi işgal etmek ve parçalamaktır. Zaten bölgedeki terör unsurları da bu hesap adına orada konumlandırılmıştır. PENTAGON nasıl yok etmeyi düşündüğü Türkiye ile ortak mücadele etsin. Zaten amaç Türkiye’yi düşürmektir.

Evet, operasyon başlamadan önce Türkiye’ye girmeyin diye yapılan uyaranlar haklıydı. Etkin ülkeler Türkiye’nin Afrin’e girmesini ve orada batıp yok edileceğini düşündüler. Teorik olarak kuvvetle ihtimal büyük bir risk içerisindeydik. Pekala bizi kurtaran neydi? TSK’nin her türlü olası risklere karşı risk oranlarına göre ihtimalat planlarını son derece titiz bir şekilde tespit edip değerlendirme becerisidir. TSK mutlak bir risk stop düzeyi de belirlemiş olabilir. Olası ihtimallere karşı birden fazla plan ve program yapmıştır. Biz bu yapılan hassas çalışmalar sayesinde bu kadar çok riski bünyesinde barındıran bir harekatı tereyağından kıl çeker gibi başarıyla icra edebildik. Allah’ın yardımıyla da, alnımızın akıyla Afrin’e huzuru, güvenliği ve normalleşmeyi getirebildik. Allaha şükürler olsun, yüzümüzün akıyla Afrin'i terörden temizledik. Arkasına bakmadan kaçan terör örgütleri, 5000 tır silahı ve   mühimmatı türk ordusuna ganimet olarak hediye etmiştir.

Gerek ülke içerisinde yapılan operasyonlarda gerekse Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet geride kalanlarına metanet temenni ederim. Gazilerimize ise acil şifalar dilerim. 

Biz burada yaşamaya devam etmekteyiz. Bu coğrafyayı kimseye bırakmaya da hiç mi hiç niyetimiz de yok. Gözünü karartip cesaret göstererek gelecek olan cengaverlerin, şereflerine ortaya alevli bir karşılama töreni yaparız. Türkün ne olduğunu merak edenleri ve daha dersini almamış olanları bekleriz.

Not: Size karşı kendi mühimmatımızı kullanmak istemiyoruz. Lütfen gelirken 5000 tır daha mühimmatı da önden gönderiverin. İlginiz için teşekkür eder, gene bekleriz…

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..