Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendini keşfet, özgürleş, mutlu ol!

Kendini keşfet, özgürleş, mutlu ol!
 

Kendini bulmak,kişinin ancak kendisinin gerçekleştirebileceği mükemmel bir keşiftir.

Uzun zamandır sahip olduğun sınırlarından kurtulmak için cesaret kazan ve harekete geç. Hayatında bir kez değişiklik yapmaya başladığında kim olduğunun, neyi isteyip neyi istemediğinin daha çok farkında olacaksın. Unutma ki hayatında olan her şey inandıklarının bir sonucu.

Ama dikkat et! Sen hayatında bir değişim yapmaya çalışırken bildiği düzenin aksine bir şeyler yaşadığını fark eden egon devreye girecektir. Seni yıldırmaya çalışacak, bin türlü bahaneyle direnç gösterecektir.

Dinle bakalım onu. Hatta korkmuş bir çocukla ilgilenen yetişkin biri gibi davran ona. Korkunun nedenlerini egona hak vererek ancak onun dümen suyuna kapılmadan anlamaya çalış ki yönetimi tekrar eline alabilesin.

Korku anlaşıldığında korku olmaktan çıkar. Böylece onu güce dönüştürebilirsin.

Kendine ve yaşamak istediğin yeni hayata inancını sağlamlaştırmak için kendine biraz zaman tanı. Değişim bugünden yarına çabucak gerçekleşmeyebilir. Arada sıkılıp ağlayabilirsin ya da kendini iğnenin deliğinden geçer gibi hissedebilirsin. Ne de olsa yılların alışkanlığı var.

Normal şeyler bunlar. Sakın egona kapılıp da yoldan dönmeye kalkışma.

Ama şanslısın çünkü değişim bir kez başladı mı bir daha asla eski sen olmazsın.

Çok sev kendini. Kendini sevmekten hiç korkma. Tamamen ve koşulsuzca sevdiğinde gör bak ne kadar şaşıracaksın. Kendini suçlamalardan, kendine karşı saygısızlıklardan kurtulduğun gün, kendine o hak ettiğin değeri bahşettiğin gün işte o gün, kutsal bir gün olacak.

İnsanları olduğu gibi kabul edecek ve sevgi dolu olacaksın.

 

 

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..