Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Magazin
 

Keşke bütün hakimler şair ruhlu olsa...

Keşke bütün hakimler şair ruhlu olsa...
 

Kadıköy 1.Aile Mahkemesi Yargıcı ALİ SADIK TAŞTEPE'yi canı yürekten kutluyorum.

Neden mi ?

Şarkıcı RAFET EL ROMAN ile boşandığı eşi manken TUĞBA ALTINTOP arasındaki yılan hikayesine dönen ve yıllardır önce bir ana yüreği ile sonra da kadın hakları savunucusu bir hukukçu olarak,acı ve isyanla izlediğim yılan hikayesine dönen velayet davasında;son noktayı koyduğu için. Hem de nasıl bir son nokta !

Suelnur ve Şevvalnur'un velayetleri annelerinde artık.Baştan beri olması gerektiği gibi.Çocukların asıl sahibi olan annelerinde.Yıllarca,Tuğba'nın gözlerindeki acıyı yüreğimde hissettim hep.Ve onun mücadelesini hep ilgiyle, taraf tutarak izledim.Ve Rafet El Roman,benim için en romantik şarkılarında bile inandırıcı değildi artık. Bir anneyi yavrularından acımasızca koparabilen,yıllarca yüzlerini göstermeyen,onların kokularını içine çekerek bağrına basmasını, yavrularını koynuna alarak birlikte uyumalarını çok gören bir adam...Sözde bir zamanlar sevdiği kadına,çocuklarının anasına hem de..Nasıl yüreğinden gelerek romantik olabilirdi ki?

İşte, "BÖYLE HAKİMLERDE VARMIŞ " dedirten kararın şairene gerekçesi :

"UFUKTA ŞAFAK SÖKMESİDİR DOĞUM.ATALARI TARAFINDAN SORUMSUZCA GELECEĞİ KARARTILAN IŞILTILI DÜNYAYA GÖZÜNÜ AÇMIŞTIR BEBEK.ULAŞILMASI ZOR ZİRVELERDEN VADİDEKİ ÇOCUĞUNA COŞKU İLE AKAN BİR ŞELALEDİR ANNE. O KADIN , BU KADIN VEYA HERHANGİ BER KADIN DEĞİL. SUELNUR VE ŞEVVALNUR'UN ÖZBEÖZ ANNESİDİR,TUĞBA.

TUĞBA BİR "ŞELALE ",SUELNUR VE ŞEVVALNUR " TOMURCUKGÜL" , RAFET İSE GÜLLERİNE ÖZENLE BAKAN BİR BAHÇIVANDIR.ŞELALEDEN BAHÇEYE SU AKMIYOR,TOMURCUKLAR AÇMAYARAK KURUYACAK.BU TEHLİKEYİ BAHÇIVAN SEZMİŞ OLSAYDI KENDİ BAKIŞLARINDAN BİLE SAKINDIĞI TOMURCUKLARINA BÖYLE DAVRANMAZ,ONLARIN ANNE SEVGİSİNE ENGEL OLMAZDI "


Hukuk litaratürüne geçecek nitelikteki şairane gerekçeye ,benim ekleyecek hiç bir sözüm yok !


KEŞKE BÜTÜN HAKİMLER ŞAİR RUHLU OLSALAR , GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖREBİLSELERDİ DÜNYAYI ve İNSANI..





 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..