Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '19

 
Kategori
Sivil Toplum
 

KEYİAD 2019 Keşan Ziyaretleri

Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve Girişimcileri Derneği (KEYİAD), geçen hafta, 28 Haziran Cuma günü Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na konuk oldu.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini de aynı gün ziyaret eden KEYİAD temsilcileri, bölgemizdeki faaliyetleri değerlendirerek görüş bildirdi ve Keşan’daki yerel yöneticilerin de önerilerini aldı.

KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler kardeşimiz, İstanbul’daki Keşanlılar olarak bu potansiyeli harekete geçirmenin arayışı içinde olduklarını bir kez daha yineledi.

Fırsat bulduğu her yerde yaptığı açıklamalarla, KEYİAD’I, İstanbul'da çok geniş kesimler tarafından bilinen hatırı sayılır bir kurum haline getirmeyi, Keşan’ın daha fazla tanınmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Eler, derneğin İstanbul’da bulunan Keşanlılar tarafından bilindiğini ancak organizasyonlara katılımın yeterli olmadığını söylüyor.

Keşanlı girişimcilerin her fırsatta dile getirdiği “Keşan’da ve Keşan dışında bulunan Keşanlıların ya da bölge insanının bu bölgeye yatırım yapması isteniyorsa, çağrı yapılmadan önce finansman modeli üzerinde çalışılması gerekiyor.

Uzun vadeli finansman modelinin organize edilmesi için planlı ve programlı hareket edilerek, birlik ve beraberlik içinde görüş alış verişine katılım gerektiği herkesçe biliniyor.

Hem doğduğu hem de büyüdüğü yere yatırım yapmak isteyen girişimcilerin, geri dönüşü geç olacak yatırımları için kaygılarını anlayışla karşılamak gerekir.

Bu kapsamda “Trakya Kalkınma Ajansı Destekleri” nelerdir, bir bakalım:

Proje Teklif Çağrısı Yöntemiyle Sağlanan Doğrudan Finansman Desteği:

Proje teklif çağrısı yöntemiyle sağlanan doğrudan finansman desteği, Ajans’ın belirli dönemler itibarıyla planlanan destek programları kapsamında, proje karşılığı yararlanıcılara sağladığı mali desteklerdir. Proje teklif çağrısının ayrıntıları, proje teklif çağrısına çıkıldığında, başvuru rehberlerinde yer alır. Hangi alanda destek verileceği, desteklerin alt ve üst limitleri bölge planındaki temel esaslara uygun olarak Yönetim Kurulu’nca belirlenir.

Doğrudan Faaliyet Desteği:

Ajans’ın proje teklif çağrısı yapmaksızın, proje hazırlığı konusundaki yükümlülüklerden bazılarını hafifletmek ve proje destek sürecini hızlandırmak amacıyla veya proje hazırlık sürecini doğrudan yönetmek suretiyle yararlanıcılara sağladığı karşılıksız ve doğrudan desteklerdir. Doğrudan faaliyet desteğinden sadece; yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler yararlanabilir.

Güdümlü Proje Desteği:

Güdümlü proje desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin Ajans’ın öncülük etmesi ve koordinasyonu üstlenmesiyle gerçekleştirdiği destektir. Güdümlü Proje Desteğini (GPD) diğer mali destek yöntemlerinden farklı kılan esas unsur, Ajans’ın öncülüğü ile başlatılmış olmasıdır. Bu kapsamda; Ajans, ilk fikri oluşturma aşamasından itibaren genel çerçevesini ortaya koymuş olduğu projeyi uygulayacak muhtemel aktörleri belirlemek için gerekli koordinasyonu yürütür. Güdümlü proje desteğinden sadece; yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri ve küçük sanayi siteleri proje uygulayıcısı olarak yararlanabilir.

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..