Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '12

 
Kategori
Dünya
 

Kıbrıs Rum Kesimi AB Dönem Başkanı olursa; T.C. nasıl üye olur?

Kıbrıs Rum Kesimi AB Dönem Başkanı olursa; T.C. nasıl üye olur?
 

T.C.'nin 'tam üyeliği' ne zaman?


Türkiye Cumhuriyeti (T.C.)Devleti tam 56 yıldır Avrupa Birliği (AB) üyeliği için diğerlerine ‘gerekçe oluşturmayan’ sudan nedenlerle bekletilmektedir.

Yetersiz ekonomileri ve kırık dökük demokrasilerine rağmen; Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden kopan ülkeler bekletilmeden‘tam üye’ yapılmışlardır.

Bu ülkeler komünist rejimin hantallığını üzerinde taşırken, ‘liberal ekonomiyle’ henüz daha tanışmadan ‘koşulsuz’ ‘tam üye’ yapıldılar.

Sonra da hemen hemen yarıdan fazlası ‘ekonomik kriz’ yaşamışlar, yaşatmışlardır.

Şu an AB üyesi ülkeler krizden çıkmanın yollarını ararken; kendi aralarında fikir ayrılığına düşmüşlerdir.

Ben, T.C. Devleti’nin bekletilme nedenlerini şöyle sıralayabilirim:

1 – Nüfusunun %98’i ‘Müslüman’ olan Türk Milleti’nin ‘Hıristiyan Fikir Kulübü’ üyesi olmayışı,

2 – Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana kapılarına kadar dayanması ile Avrupalı’nın yaşadığı ‘sosyo – psikolojik travma sonucu Türklere olan ‘öfke’ ve ‘kinin’ ‘kronik’ hale gelmesi nedeni ile,

3 – 56 yıldır T.C.’ni yönetenlerin genelde ‘edilgen’ tavrı ‘geri planda’ kalmalarına ve AB görüşmelerinde ‘karşıya bağlı/bağımlı anlayış’ları başarısızlığa yol açmıştır.

Fakat Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın üstün ’liderlik’ ve ‘hatiplik’  özelliği ‘karizmatik’ yapısı ile birleşince en başarılı olmuş lider konumunda bulunmaktadır.

2012 Temmuz ayı itibariyle Finans kurumlarına 140 milyar $ borçlu Güney Kıbrıs Rum Kesimi, AB Dönem Başkanlığı’nı nasıl oluyor da sürdürüyor?

İster ‘batı kültürü’ ister ‘garp kültürü’ deyin, ‘Avrupa Kültürünün’ ortak niteliklerinden biri de ‘hak edene’ ‘referans’ olurlar veya verirler.

Çünkü herşeyden önce kişi veya kurum ‘refers’ olanı veya vereni temsil etmektedir.

Son asırlarda tarih sayfalarını da karıştırırsanız göreceksiniz ki; özellikle ‘Anglosakson’ kültüründe uluslararası düzeyde ‘iltimas,’ argo deyimle Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin ‘tam üyeliği’ ve AB Dönem Başkanlığı da‘torpille’ gerçekleşmiştir.

‘Torpil’i yapanların başında ABD ve Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan ve ‘Hıristiyan Fikir Kulübü’nün üyeleridir.    

2012 Aralık ayında memur maaşlarını vermekte zorlanması nedeniyle ‘kaynak’ arayışı içinde olan Güney Kıbrıs Rum Kesimi bırakın ‘Dönem Başkanı’ olmayı; ‘Devlet’ olabilmek için yeterli ‘kondisyona’ sahip mi?

Güney Kıbrıs Rum Kesimi tam anlamıyla borç batağında yüzüyor, sürekli sıcak para arıyor ve ekonominin alarm zilleri çalmaya başlıyor.

Ayrıca ‘Ada’ tipi ülke ekonomisi olması ve gelir kalemlerinin Dünya ülkeleri ile çok yoğun ve duyarlı bir etkileşim halinde bulunması ‘Rum Ekonomisi’ni duyarlı hale getirmiştir.

Tüm AB ülkelerine soruyorum: “Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin hem ‘güvenlik kaygıları’ hem de ‘ekonomik açmazları’ nedeniyle AB’nin sırtında büyük bir ‘kambur’ oluşturmasına daha ne kadar izin veriyorsunuz?”

Diğer yanda son yıllarda Avrupa ve Yakındoğu’nun ‘istikrar abidesi,’ IMF'ye ‘kredi hesabı’ açan ülke Türkiye’nin AB ‘tam üyeliği’  ne zaman onaylanacaktır?

19.12.2012          

 

                                                                                

 

                                                        

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..