Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '06

 
Kategori
İthalat / İhracat
 

Kıbrıs'ta ihracatcı olmak

Kıbrıs'ta ihracatcı olmak
 

05/7/1994 tarihi Avrupa Mahkemesinin almış olduğu kararlar ve çeşitli izolasyonlar neticesinde K.K.T.C ekonomisi tamamen T.C.'ne bağlanmıştır.

İhracatlardaki gidiş ülkesindeki vergiler K.K.T.C' deki firmaların rekabet gücünü azaltmamış tamamiyle yok etmiştir. Kaldıki günümüz Dünya koşullarında artık firmalar birbirini rakip olarak görme lüksününden vazgeçmis durumda, çünkü artık karşılarında ülkeler duruyor. Doğu bloku ülkeleri, Çin ve Uzak doğu malları her sektörü etkilemiş ve çoğu sektörlerin kapanmasına sebeb olmuştur. K.K.T.C' deki durum tabiki diğer ülkelerden çok farklı, tanınmamış olmanın dezavantajlarını her alanda yaşıyor. İhracatlarını ağırlıklı olarak Türkiye, Arap ülkeleri ve İngiltere' ye yapmakta olan ülkede bu koşullar sebebi ile özel sektörde yetişmiş işgücü sıkıntısı çekiliyor. Pazar arayışlarını sürdüren İş adamlarının ortak kanısı ise devletten finansal tesvikler değil sadece izolasyonların kaldırılmasını sağlamaları.

Kısacası K.K.T.C' deki iş adamlarını modern çağın Don Kishoth'larına benzetebiliriz. Karşılarında bu sefer Koskoca bir dünya var ama onlar savaşmaya hazırlar yeter ki ortam sağlansın.

 
Toplam blog
: 29
: 1354
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

İdareci olarak çalışmaktayım. AÖF iktisat bölümü 2. sınıftan özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorund..