Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak, gazete başlıklarında nasıl yer aldı?

Kılıçdaroğlu, CHP  Genel Başkanı olarak, gazete başlıklarında nasıl yer aldı?
 



Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP’nin 7. Genel Başkanı oldu.

CHP’nin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk
(11 Eylül 1923 - 10 Kasım 1938), en uzun sürede görevde kalanı İsmet İnönü (26 Aralık 1938 - 8 Mayıs 1972), en çok gidip geleni Deniz Baykal (9 Eylül 1992 - 18 Şubat 1995; 11 Eylül 1995 - 22 Nisan 1999; 30 Eylül 2000 - 10 Mayıs 2010), en kısa sürede görevde kalanı Hikmet Çetin (18 Şubat 1995 - 11 Eylül 1995)‘dir.


CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’yla yeni bir coşku yakalamışa benziyor. Kılıçdaroğlu’nun dünkü tarihi konuşması, uzun yıllardır CHP’ye uzak duranların/ küskünlerin Kurultay’a ilgi duyması, Kılıçdaroğlu’yla yakalanan “rüzgâr”ın bir kanıtı olmalı.

Medyanın ilgisi de, farklı değildi.

Bu ilgi, bugünkü gazete başlıklarına, köşe yazılarına da yansıdı. Gazete başlıkları, bir ikisi dışında, Kılıçdaroğlu açısından olumlu.

Tarihe bir not düşmek için, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 7. Genel Başkanı olmasının gazete başlılarına nasıl yansıdığına bakalım:

*****

2. Cumhuriyet Halk Partisi (Akşam)

(Ve CHP'de Deniz Baykal dönemi kapandı. 33. Olağan Kurultay'a tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu, 1250 oyun 1189'unu alarak partinin 7'nci genel başkanı seçildi. CHP'lilerin hınca hınç doldurduğu salonda izdiham yaşandı. Coşkulu tribünler "Başbakan Kemal" sloganlarıyla inledi.)

Değişim kurultayına 'küskünler' akını
(Birgün)

(Parti ile ilişkilerini askıya almış CHP'lilerin de geldiği kurultayda, genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu, 'iktidara yürüyoruz' diyerek değişim sinyalleri verdi.)

Ergenekon mesajı (Bugün)

(Baykal’ı bitiren kasedin ardından Kıılçdaroğlu VHP’nin genel başkanı seçildi. Kıılçdaroğlu “Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağım” derken Ergenekon sanıklarının görüntüleri sinevizyonla ekranlara yansıtıldı)

‘İktidara koşuyoruz’
(Cumhuriyet)

(Kemal Kılıçdaroğlu 33. olağan kurultayda CHP’yi kenetledi. 1249 delegeden 1246’sının imzasıyla tek aday gösterilen Kılıçdaroğlu, geçerli oyların tamamını alarak 1189 oyla CHP’nin genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu seçilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada “Çok ağır bir görevi üstlendiğimin farkındayım. Mustafa Kemal’in, İnönü’nün, Ecevit’in, Baykal’ın koltuğuna oturacağım. Siyasi çalışmaları tüm yurda yayacağız. İktidar koşusu başlatıyoruz” dedi.)

2. Karaoğlan (Güneş)

(Kılıçdaroğlu, Kurultay’da 35 yıl öncesinin Bülent Ecevit’ini andıran tarzıyla öyle bir rüzgâr estirdi ki, CHP adeta yeniden dirilişi yaşadı)

Coşkulu kurultay (Habertürk)

(Deniz Baykal'dan boşalan CHP Genel Başkanlığı'na dün yapılan tarihi kurultayda seçilen Kılıçdaroğlu 4 vaatte bulundu: Yetkili mahkemeler kalkacak, yoksula yardım için aile sigortası olacak, yüzde 10 barajı düşecek, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.)

Büyük birleşme (Hürriyet)

(Olağan Kurultay küskün, eski, yeni her kesimden CHP'liyi bir araya getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1189 delegenin oyunu alarak CHP'nin 7'nci Genel Başkanı oldu.)

Hızlı başladı heyecan yarattı (Milliyet)

(CHP kurultayında geçerli 1189 oyun tamamını alarak rekor kırdı. Hükümet ile Erdoğan'ı çok ağır bir dille eleştirdi. Ve Türk siyasetinde yeni dönemin başlama vuruşunu yaptı.)

Vatandaş Kemal Recep Bey'e karşı
(Posta)

("Sıradan vatandaş gibi yaşayacağım" diyerek CHP liderliğine aday olan Kemal Kılıçdaroğlu geçerli 1189 oyun tamamını alarak dün CHP'nin 7'nci genel başkanı oldu.)

"Çok çalışacağız" (Radikal)

("Başbakan Kemal" sloganları eşliğinde seçilen Kılıçdaroğlu, "Uzun yürüyüşü başlattık. Çok çalışacağız. Değişim ve devrimi sonuna kadar götüreceğiz" dedi.)

İşlem tamam
(Sabah)

(Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda 1189 oyun tamamını alarak genel başkanlığa seçildi ve CHP'de yeni dönem başladı.)

Recep Bey' artık rahat uyku yok (Sözcü)

(Gandi ilk konuşmasıyla göz doldurdu... Dişli bir rakip olduğunu iktidara gösterdi.)

Başkan yeni vizyon eski (Star)

(CHP’de genel başkan değişimi, politikalarda değişiklik umudu vermedi. Kılıçdaroğlu, ‘Kürt’ demedi; ekonomi, AB, Kıbrıs ve dış politikada 1970 model yöntem vadetti)

Bu mudur (Taraf)

(Kürt sorununu teğet geçen, yargı reformuna karşı çıkan, dış politikayı ‘Ulusal çıkar’ klişesine hapseden Kılıçdaroğlu’nun değişim sözü, sözde kaldı. Salondaki heyecan, o konuştukça düştü..)

Kılıçdaroğlu 1189 oyla Genel Başkan (Tercüman)

(Yüzde 40 oy alarak iktidara geleceklerini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluğa, yoksulluğa ve korku imparatorluğuna son vereceklerini söyledi.)

Bol vaatle başladı (Türkiye)

(18 yıl sonra Baykal’dan CHP liderliğini devralan Kılıçdaroğlu,, işçi, emekl, ve memura mavi boncuk dağıttı, “Türkiye’yi yeniden kurma” sözü verdi)

Aynı tas aynı hamam (Vakit)

(33. Olağan Kurultay’a tek aday olarak giren Kılıçdaroğlu, 1189 delegenin oyunu olarak CHP’nin 7. Genel Başkanı oldu. Kurultay öncesinde demokratikleşme ve şeffaflık sözleri verilen CHP’de, partinin mevcut yönetim yapısının değiştirlmesini öngören yeni tüzüğün iptal edilmesi, “Sadece genel başkan değişti, CHP aynı tas, aynı hamam” yorumlarına yol açtı)

"Halkçı Kemal" dönemi
(Vatan)

(Kemal Kılıçdaroğlu, tüm delegelerin oyuyla genel başkan seçilirken, "CHP'yi yeniden halkın partisi" yapmayı vaadetti. Ecevit'in kasketi ve "halkçı" sloganı Kılıçdaroğlu'na geçti.)

CHP'de genel başkan değişti, söylem ayn
ı (Zaman)

(CHP kurultayına tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın ardından 7. genel başkan oldu. Ancak verdiği mesajlar, beklentilerin aksine büyük değişiklikler içermedi. Ergenekon'a destek veren Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemeleri kaldıracaklarını söyledi. Referanduma karşı çıkarken, demokratikleşmeye bir cümle ile değindi. Laiklik mesajlarının yerini ise ekonomi aldı.)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..